úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

RECENZE: Bohemian Rhapsody? Show Must Go On!

Do kin přišel snímek zastupující velmi oblíbený žánr, hudební biografický film. Oblíbenost tohoto žánru potvrzují třeba filmová ocenění předešlých snímků tohoto zaměření. Příkladem může být snímek Ray, o životě Raye Charlese anebo film mapující život Edith Piaf. V obou případech byli hlavní herci oceněni Oscarem. Nyní nám filmaři umožní sledovat cestu legendární kapely Queen. Není asi nikdo, kdo by neznal tuto kapelu anebo aspoň nějakou jejich píseň.

Příběh začíná krátce předtím, než se kapela, jak ji známe, dala dohromady. Sledujeme její cestu k legendě, kterou z velké části utvářela hlavně osobnost Freddieho Mercuryho. Tvůrci nás provedou vznikem největších hitů kapely. Zároveň nás seznámí s úspěchy, neúspěchy, ale i s démony hlavních představitelů. Příběh nenabízí nic nového, co by fanoušci kapely neznali, ale umožní nám to zažít s nimi. S kapelou budeme u toho, když to vznikalo. Provedou nás nahráváním ve studiu, ale vezmou nás i na pódium. Závěrečná fáze filmu vám umožní si užít jeden z legendárních koncertů kapely Queen s aktéry přímo z první ruky.

Herecké obsazení se opravdu povedlo. Všichni herci jsou v rolích hudebníků naprosto přesvědčiví. Představitel Briana Maye Gwilym Lee mi dokonce připomíná jeho kopii za mlada.

Rami Malek neměl lehkou roli, musel ztvárnit Freddieho Mercuryho, ale dle mého názoru to dokázal naprosto skvěle. Režisér Brian Singer pro nás vytvořil opravdu skvělý snímek. Pro fanoušky skupiny Queen jde tedy o absolutní povinnost a pro ostatní to bude jistě příjemně strávený čas se zajímavýmí osobnostmi hudebního nebe.

Název filmu Bohemian Rhapsody je stejný jako název jedné z nejlepších skladeb, které kapela vydala. Film by se však mohl jmenovat po jakékoliv jiné skladbě z repertoáru skupiny. Takže dámy a pánové, užijte si večer s kapelou Queen a nezapomeňte. Show must go on.

Olomoucká Drbna hodnotí: 100 %.

Autoři | Foto repro Youtube

Štítky kritika, hodnocení, film, Bohemian Rhapsody

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.