pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Soutěž Blues Aperitiv hledá nové talenty! Vybraní by si mohli zahrát po boku světových hvězd

Pořadatelé mezinárodní bluesové přehlídky Blues Alive vyhlásili soutěž pro talenty, kteří by si mohli zahrát příští rok po boku světových hvězd. Klání s názvem Blues Aperitiv cílí nejen na bluesové hudebníky z tuzemska, ale i z okolních států.

Soutěž doprovází festival již dvacet let

O soutěž je každoročně velký zájem. Má zároveň již dlouholetou tradici, samotný festival doprovází již dvacátým rokem. Termín přihlášek končí příští rok v polovině ledna, informovala mluvčí Domu kultury v Šumperku Michaela Horáková. „Součástí festivalu Blues Alive se neodlučitelně stala mezinárodní soutěžní přehlídka, která hledá nové talenty v žánru blues mezi neprofesionálními kapelami bez ohledu na zemi původu. Dvěma souborům garantujeme postup na Blues Alive 2019, kde dostanou tradičně příležitost uvítat posluchače koncertem ve foyer Domu kultury," uvedla Horáková.

Publikum rozhodne o tom, kdo se podívá na festival

Šanci podívat se na festival získá rovněž kapela, která dostane nejvíce hlasů od publika. Vítěz diváckého hlasování rozjede jeden z půlnočních jam sessions, které se odehrávají po šumperských klubech a hospodách. Také další kapely z Blues Aperitiv, které zaujmou porotu, mohou dostat pozvánku k účinkování na vedlejších scénách Blues Alive, jiných českých festivalech či na přehlídkách v Polsku. Termín přihlášek je 11. ledna příštího roku. Ze všech přihlášených kapel bude vybráno sedm postupujících a dva náhradníci. „Termín pro 20. ročník Blues Aperitivu je stanoven na sobotu 9. března. Festival se uskuteční ve velkém sále Domu kultury," doplnila mluvčí.

Na hledání bluesových talentů je zaměřena soutěž Blues Aperitiv

Vybraní finalisté se budou tento den naživo prezentovat před odbornou mezinárodní porotou sestavenou z hudebních publicistů, hudebníků a před návštěvníky akce. Soutěž Blues Aperitiv je zaměřena na hledání bluesových talentů po celé Evropě a je o ni každý rok velký zájem. Do 19. ročníku soutěže Blues Aperitiv se přihlásilo 36 kapel z Česka, Slovenska, Polska a USA, o rok dříve jich bylo ještě o devět více, což byl rekordní počet. Pořadatelé při výběru letošních finalistů ocenili zřetelný důraz na vlastní autorskou tvorbu.

Pro více informací se podívejte SEM.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Facebook Blues Alive | Zdroj ČTK

Štítky talent, blues, Blues Aperitiv, Blues Alive, soutěž, hudba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.