úterý 16. dubna 2024 Irena

Na co se můžete těšit během Velikonoc v Olomouci?

Horní náměstí se stane v neděli 5. dubna kulisou pro oslavy jara a Velikonoc. Novinkou v nabitém olomouckém kulturním kalendáři je akce Olomoucké Velikonoce. Podívejte se, co všechno pro vás organizátoři pro letošní rok připravili...

Centrem města se od rána ponesou melodie hanáckých lidových písní, návštěvníci budou ochutnávat tradiční regionální pokrmy či sledovat pletení pomlázek, košíků a dalších řemeslných výrobků. Pořadatelé slibují i živá kuřátka a králíci, což samozřejmě potěší děti a celkově přispěje k navození velikonoční atmosféry.

V rámci programu na Horním náměstí vystoupí folklorní soubory s pásmem věnovaným oslavám Velikonoc,“ popisuje hlavní části programu Karin Vykydalová z oddělení cestovního ruchu. V Olomouci se představí například cimbálová muzika Záletníci z Velké Bystřice, Hanácký mužský sbor Rovina nebo soubor Mladá Haná. Na náměstí se ve stejné době bude konat také řemeslný jarmark. „Zde může návštěvník zakoupit pomlázky, kraslice a tradiční hanácké produkty. Pro rodiny s dětmi chystáme tvůrčí dílna pro děti, které mohou pod vedením zkušených instruktorek vytvořit dárek s velikonoční tematikou pro pondělní koledníky či jen tak pro radost,“ dodává Karin Vykydalová. Už o den dříve, tedy v sobotu 4. dubna, zaplní náměstí letošní první farmářský trh. I jeho program bude výrazně velikonočně orientován.

Hlavní myšlenkou této nové akce je především podpořit kulturní dění ve městě v době takto významných svátků a také zpestřit nabídku na dobu volných velikonočních dnů,“ vysvětlil náměstek primátora Pavel Urbášek. Současně s tím město spouští projekt Jarní Olomouc, jehož cílem je nabídnout turistům zvýhodněné pobyty v srdci Moravy. „Chceme, aby k nám mohli potenciální návštěvníci přijet na výlet buď na jeden den, nebo aby využili nové speciální nabídky olomouckých hotelů, nazvané Jarní Olomouc.“ V rámci tohoto akčního balíčku mohou turisté za cenu od 2 300 Kč prožít tři dny v Olomouci ve vybraném hotelu. V ceně je ubytování pro dvě osoby, možnost využití Olomouc region Card a další služby.

Zdroj: Olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.