čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Program vánočních trhů na Floře bude pestrý, nabídne i pekelnou show čertů z Rakouska

Tradiční vánoční trhy v prostorách olomouckého Výstaviště Flora ozdobí letos koncerty, živý betlém i návštěva rakouských čertů. Brány největšího pavilonu A se otevřou 14. prosince, akce Vánoce na Floře potrvá do 19. prosince.

Vánoční program nabídne živý betlém, fotokoutek i malování portrétů

Vánoční program má na Floře dlouholetou tradici, letos se uskuteční poosmatřicáté. Vstup je zdarma. Atmosféru Vánoc na výstaviště přinese například živý betlém s ovcemi kamerunskými, kozami kašmírskými a lamami, který připraví výstaviště ve spolupráci se Zoo Olomouc. Univerzita Palackého v Olomouci chystá odpočinkovou zónu s výtvarnými dílnami a půjčovnou deskových her. Na galerii pavilonu A bude fotokoutek s vánočními rekvizitami. Po celou dobu vánočních trhů bude akademický malíř Viliam Široký malovat portréty a karikatury návštěvníků, uvedla garantka Vánoc na Floře Dagmar Maixnerová.

Na děti čeká loutkové představení Rusalka a pekelná show čertů z Rakouska

Adventní čas podtrhnou vánoční stromečky ozdobené žáky základních škol z Olomouce. Nejnápaditěji nazdobený strom ohodnotí a odmění odborná porota, zapojit se do hodnocení budou moci i samotní návštěvníci. Doprovodný program akce zahrnuje první den loutkové představení Rusalka a pekelná show čertů z Rakouska, kteří budou spolu s hudebními a kouřovými efekty bavit nejen dětské publikum, uvedli pořadatelé. V programu nechybí například vystoupení zpěvačky, klavíristky a flétnistky Karolíny Stiborové či pásmo hudebně-dramatického studia při Moravském divadle Olomouc. V neděli 16. prosince prostory pavilonu A provoní květiny a jehličí, workshop v aranžování vánočních svícnů chystá floristka Jarmila Marková.

 

Konkurencí Floře jsou vánoční trhy v centru Olomouce, které byly otevřeny minulý pátek. Na Horním a Dolním náměstí je více než sto stánků s občerstvením a vánočním sortimentem. Vánočně vyzdobenou Olomouc každoročně navštěvují desítky tisíc lidí z tuzemska i zahraničí. Letos je čekají například koncerty skupin Děda Mládek Illegal Band, Ready Kirken, Voxel či olomoucké kapely Tak co?

Autoři | Foto Flora-ol.cz, certizrakouska.cz

Štítky čerti, Rakousko, Flora, Vánoce

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.