sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Místní si budou moci vyzkoušet, jaké to je být turistou v Olomouci

Obyvatelé Olomouce se na konci května budou moci na den vžít do role turisty a bezplatně navštívit atrakce, o kterých dosud často neměli ani ponětí nebo které budou návštěvníkům města letos poprvé nabídnuty.

Netradiční akce bude součástí zahájení turistické sezóny, které je naplánováno na sobotu 23. května, řekla mluvčí radnice Radka Štědrá.

"Hlavním cílem této akce je seznámit především místní s pestrou nabídkou, co vše mohou návštěvníci města v Olomouci zažít. Zájemce se budou moci zúčastnit různých druhů prohlídek města, projet se na raftu, navštívit Pevnost poznání, Sluňákov nebo Fort XIII - Nová Ulice," uvedla Štědrá.

Lidé se budou moci také projet na kolech po pevnůstkách, turistickým vláčkem po Olomouci nebo nově zažít plavbu motorovou lodí historickou Olomoucí po řece Moravě. "Další možnosti bude zapůjčení audioprůvodce po radnici a po městě, projížďky na čtyřkolech, pozorování historického středu města z dalekohledu umístěného v 10. patře hotelu Flora či prohlídka centra Semafor," dodala Štědrá.

Do Olomouce každoročně přijíždí zhruba 100.000 turistů, přičemž více než polovina jich je ze zahraničí.

Město ve spolupráci s hoteliéry pravidelně připravuje nové atrakce. Loni v létě se tak lidé mohli v Olomouci projet na koloběžkách, vyzkoušet novou lezeckou stěnu nebo si vychutnat plavbu motorovým člunem. Radnice láká do města turisty i prostřednictvím barokních slavností, prohlídek kostelů, kulturních akcí a výhodných nabídek ubytování a služeb.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.