pondělí 29. dubna 2024 Robert

Malí tanečníci Baletního studia při Moravském divadle slaví úspěch. Kvalifikovali se na Mistrovství světa v Portugalsku.

Celkem sedm choreografií Baletního studia při Moravském divadle uspělo na víkendové kvalifikaci na Mistrovství světa v Portugalsku. Soutěž se uskutečnila v Jihlavě.

Samotné mistrovství proběhne na přelomu června a července ve městě Braga. Malí tanečníci Baletního studia na něm budou dělat dobré jméno Moravskému divadlu, Olomouci a Olomouckému kraji.

Na sedmi úspěšných vystoupeních se autorsky podíleli tři lidé. Především bývalý šéf olomouckého divadelního baletu Robert Balogh, dále sólista souboru Lukáš Cenek a Vadim Tsepelev. Pod jejich vedením děti z Olomouce a okolí přesvědčily mezinárodní porotu, že patří ve svých kategoriích k nejlepším a zaslouží si na velký světový svátek tance jet.

„Je to pro nás velká událost. Naši svěřenci se setkají s těmi nejlepšími tanečníky na světě a budou s nimi soupeřit o vítězství jako rovní s rovnými,“ říká ředitelka Baletního studia při Moravském divadle Jitka Weiermüllerová.

Dance World Cup je světovou taneční soutěží pro amatéry ve věku od 4 do 25 let. Soutěží se na ní v různých tanečních žánrech: v klasickém baletu, moderním tanci, jazz dance, show dance, stepu, street dance/ hip hop, národním tanci a tanci se zpěvem. Své zástupce na akci vysílá celkem 55 zemí. Letos se bude konat od 28. června do 6. července.

Tisková zpráva

Štítky tanec, děti, balet, Portugalsko, soutěž, vítězství

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.