čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

VÍKEND PODLE DRBNY: Zbavte se stresu, přivítejte jaro a odhalte tajemství domovních znamení

Tento víkend je doslova nabitý skvělými akcemi. Na své si přijdou děti i dospělí.

SOBOTA

V sobotu od 9:30 do 16:30 se bude konat FlerJarmark. Pokud máte rádi originální výrobky a chcete nakupovat přímo od rukodělných tvůrců, pak na této akci nemůžete chybět. Bude možnost si něco vytvořit v dílničkách a hlavně se pokochat krásnými a jedinečnými kousky.

Od 10:00 do 17:00 můžete přivítat jaro na Poděbradech. Děti se mohou kreativně vyřádit a dospělí vysadit jaro do květináče nebo vyrobit dekorace, které ozdobí váš domov. Až vás přepadne hlad, můžete si tu dát svíčkovou s domácím knedlíkem a zapít pivem Litovel Patrik, které ma smaragdovou barvu.

Dny mozku můžete navštívit mezi devátou až osmnáctou hodinou v Pevnosti poznání. Čekají na vás interaktivní aktivity pro celou rodinu. Nahlédněte dovnitř mozku, dozvíte se mnoho zajímavých věcí. Chcete se zbavit stresu nebo trénovat paměť? I s tím vám zde poradí. Děti a dospělí se zabaví u optických klamů, kvízů a hlavolamů.

Máte rádi sport? Tak neváhejte a zúčastněte se s dětmi Přerovského Tritonu. Startuje se v 8:00 v přerovské loděnici, parku Michalov a na bazénu. Zkusit si můžete tři sporty, a to veslování, běh a plavání. Akce je určena pro děti a mládež ročník 2010-2003. V cíli čeká jak dobrý pocit, tak drobné ceny, poháry, medaile a diplomy.

Na pohádku O perníkové chaloupce vyrazte s dětmi do OC HANÁ v 16:00. Představení odehraje loutkové divadlo Pronitka v přestěhovaném dětském koutku. Vstup je zdarma.

NEDĚLE

Zajímalo vás někdy, jaký příběh se skrývá za domovním znamením, které vídáte na historické budově, kterou míjíte? Olomoucké legendy a pověsti jsou velmi zajímavé. Přiblíží vám je prohlídkový okruh, kterého se můžete zúčastnit v neděli ve 13:00. Nutná je rezervace předem na e-mailu tomas.kryl@email.cz.

Autoři | Foto Ivo Spisar, Facebook Pevnost poznání Olomouc, Olomoucký FLERJARMARK, olomoucké Poděbrady, Pavel Vychodil, Obchodní centrum Haná, nejlepsipruvodce.cz

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.