sobota 20. dubna 2024 Marcela

Dokument o Monetovi odstartuje cyklus Umění v kině Metropol

Čemu zasvětil své proslulé malířské oko Claude Monet? Fascinující putování po mistrovských dílech otce impresionismu přináší nový dokument Monetovy lekníny: Magie vody a světla. Vizuálně přitažlivý a příběhem poutavý snímek promítne olomoucké kino Metropol už v úterý 2. dubna od 17:30.

Kompletní program cyklu Umění v kině Metropol:
Úterý 2. dubna 17:30 - Monetovy lekníny: Magie vody a světla
Čtvrtek 9. května 17:30 – Klimt & Schiele: Erós a Psyché
Pondělí 3. června 17:30 – Prado: Sbírka plná divů

Monetovy lekníny jsou prvním snímkem z jarní série Umění v kině. Výpravný dokument pojednává o nejslavnějším a ikonickém dílu geniálního malíře – sérii 250 obrazů leknínů. Claude Monet jim zasvětil mnoho let svého života ve snaze zachytit jedinečnost pomíjivého okamžiku.

Umění v kině Metropol přináší celkem tři obrazově i obsahově špičkové dokumentární filmy. Kromě Monetových leknínů to je také Klimt & Schiele: Erós a Psyché o dvou kontroverzních géniích Gustavu Klimtovi a Egonu Schielem, kteří na začátku 20. století způsobili ve výtvarném umění revoluci a tehdejší konzervativní Vídeň obrátili vzhůru nohama. Třetí dokument pak přináší příběh madridského muzea Prado. Pohnutou historií významné španělské kulturní instituce provází britský herec a držitel Oscara Jeremy Irons.

Tisková zpráva

Štítky kino Metropol, umění, Monet

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.