sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucká zoo připravila pro návštěvníky velikonoční program

Velikonoční dílny, ukázky velikonočních tradic i komentované krmení zvířat nabídne návštěvníkům o velikonočních svátcích zoologická zahrada na Svatém Kopečku u Olomouce. Velikonoční dílny jsou připraveny na čtvrtek a pátek a další program bude v sobotu a neděli. Řekla to mluvčí zoo Karla Břečková.

„Věříme, že chladnému počasí odzvonilo jako zvonům na cestě do Říma, letošní Velikonoce bude provázet jarní nálada a každý z návštěvníků si zde najde to své," uvedla Břečková.

Při velikonočních dílnách si ve čtvrtek a v pátek budou návštěvníci ve vstupní budově do zoo vyrábět z přírodních materiálů dekorace na sváteční stůl. O víkendu jsou pak v areálu připraveny ukázky velikonočních tradic. „V pěti workshopech v areálu zahrady lze poznat (velikonoční) tradice z různých zemí světa," uvedla Břečková.

Součástí víkendového programu budou také různé soutěže, bádání a tvoření. Návštěvníci se mohou letos poprvé zúčastnit i komentovaného krmení zvířat. Přijímat potravu budou před zraky návštěvníků například lemuři kata, surikaty, gepardi, klokani, kočkovité šelmy, vlci či žirafy.

Zoo na Svatém Kopečku v polovině března poničila vichřice, při které v areálu zahrady padlo k zemi zhruba osm stovek stromů. Vítr poškodil i některé výběhy. Pracovníci zoo s pomocí dobrovolníků škody průběžně odstraňují. Vedení zoologické zahrady založilo krizový účet a přispívat mohou lidé i do pokladniček v areálu.

Zoo na Svatém Kopečku patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Chová 400 druhů zvířat a ošetřovatelé pečují o 1900 jedinců. Zřizovatelem zahrady je olomoucký magistrát, který dotuje provoz zoo. Zahrada si vlastními aktivitami vydělá zhruba půlku částky na provoz.

Autoři | Foto olomouc.eu

Štítky příroda, folklor, zoo, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.