čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Čarodějnická Korunní pevnůstka přilákala mnoho návštěvníků

Olomoucká Korunní pevnůstka byla v úterý 30. dubna plná povyku, skvělé hudby, čarodějnických houfů a úsměvů na tváři. A není divu, konala se tu již tradiční akce Pálení čarodějnic, jejíž pestrý program bezkonkurenční zábavu zaručoval.

„Přecházejí mi z toho oči, kolik toho tady zase je. Jsme s manželem a dětmi nadšení. Nejdřív jsme si opekli špekáčky a moc se těšíme na ohňostroj, tahle akce prostě nikdy nezklame,” pochvaluje si letošní ročník Pálení čarodějnic návštěvnice Radka z Olomouce. I letos tu pro vás poslední dubnový den byl připraven bohatý program. Na pódiu to nejdříve rozjela punkrocková skupina 3day, na ni svým energickým vystoupením navázala kapela Semtex.

Prostory Korunní pevnůstky také zaplnily nejrůznější atrakce, které potěšily zejména ty nejmladší, pro děti tu pak dále byly připraveny také tvořivé dílničky, kde si mohly vyrobit vlastní čarodějničky či netopýří čelenky. Nechyběl ani rej masek a zapálení velké vatry samotným primátorem města Olomouce Miroslavem Žbánkem a hejtmanem Olomouckého kraje Ladislavem Oklešťkem. Magickou filipojakubskou noc pak doplnil bezvadný ohňostroj, po kterém přišla na řadu hlavní hudební hvězda akce XINDL X, jenž vystoupil se svými největšími hity. Překvapením pro diváky navíc byla i přítomnost zpěvačky Sabiny Křovákové, která si s populárním písničkářem střihla pár duetů včetně známé pecky Věčně nevěrná.

Akci pak symbolicky uzavřelo posezení u ohně s přáteli nebo rodinou. „Počasí nám nakonec přálo a přišlo vás tolik! Věřím, že se všichni během celého odpoledne i večera dobře bavili. Všem zúčastněným chceme poděkovat za to, že u toho byli s námi. Už teď se na vás těšíme na naší další akci,” říká za pořadatele Marek Berger z Radia Haná.

Všechny fotky z letošního ročníku Pálení čarodějnic si budete moci již brzy prohlédnout na www.carodejnice-olomouc.cz a na www.facebook.com/palenicarodejnicolomouc, kde můžete sledovat také aktuality a vyhlížet společně s námi už teď další ročník či naše ostatní akce.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky čarodějnice, pálení, kultura

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.