pondělí 29. dubna 2024 Robert

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Moravskotřebovských arkádách vystoupí Kristína, Dalibor Janda i pěvecké sbory

PR článek

Moravskotřebovské arkády jsou nekomerční hudební festival.

Festival je týdenní akcí. V tomto týdnu probíhá dobrovolná sbírka ve prospěch Pomozte dětem! Hlavní program festivalu se odehrává na nádvoří moravskotřebovského zámku, a to vždy poslední víkend v květnu. Program prvního dne je určen hudebním seskupením různých žánrů. Druhým dnem festival pokračuje přehlídkou amaterských pěveckých sborů. Dopledne se sbory představí v kostele Nanebevzetí Panny Marie a odpoledne na nádvoří renesančního zámku. Vstupné na celou akci je dobrovolné.

Součástí festivalu je výstava výtvarných prací současných žáků výtvarného oboru ZUŠ s názvem „Výtvarný svět na zámku“. Hlavní program přehlídky výtvarných prací probíhá na arkádách a ve výstavních prostorách moravskotřebovského renesančního zámku. Této výstavy se účastnilo mnoho známých osobností, které v jednotlivých ročnících převzaly nad touto přehlídkou i odbornou garanci, například Prof. Milan Knížák, Dr. A, akademický sochař Olbram Zoubek, akademický malíř Lubomír Bartoš, fotograf Jan Saudek. Tito výtvarní umělci zde též zahajovali vlastní výstavu a uspořádali besedu pro výtvarnou veřejnost.

Výtěžek z celé akce je věnován Nadaci rozvoje občanské společnosti a České televize Pomozte dětem! V předchozích letech byla pro Nadaci rozvoje občanské společnosti vybrána z příspěvku občanů Moravské Třebové, registračního poplatku zúčastněných sborů a dobrovolného vstupného částka asi 500 tisíc korun.

Více informací najdete zde.

Festival probíhá ve spolupráci s Nadací rozvoje kobčanské společnosti a České televize Pomozte dětem! První ročník se uskutečnil v roce 2001. Předchozí ročníky byly určeny amatérským pěveckým sborům. Na prvních třech ročnících hostovaly převážně komorní smíšené sbory a to i ze zahraničí, například Stadskoor Vlaardingen z Holandska a Sängervereinigugn 1854 Staufenberg z Německa. V roce 2010 při pořádání jubilejního 10. ročníku byl sborový festival rozšířen o účast hudebních seskupení různých žánrů. V roce 2013 ve spolupráci s I. dámským klubem historických vozidel Mohelnice, se akce rozrostla o 1. ročník srazu, výstavy a soutěže historických vozidel vyrobených do roku 1983.

Foto Facebook Smíšený pěvecký sbor Kamínek

Štítky kultura, hudba, zábava, arkády

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.