čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VÍKEND PODLE DRBNY: Zahrajte si hry proti youtuberům, ochutnejte dobroty z celého světa nebo stavějte z LEGA

Nevíte kam vyrazit o víkendu? Podívejte se na pár zajímavých kulturních tipů.

SOBOTA

Jídlo na ulici - 4. zábřežský food festival je název akce, která proběhne ve Farní ulici v Zábřehu od 10:00. Na místě vás čeká bohatý doprovodný program, hudba, dětský koutek a samozřejmě i samé dobroty. Ochutnat můžete třeba vietnamské Bun Bo Nam Bo, španělskou paellu a tapas, mexické burritos, quesadillas a tacos, kanadskou specialitu Poutine s trhaným vepřovým masem, tradiční belgické hranolky smažené na sádle, japonské sushi, maki, futomaki a polévku Goma a mnoho dalšího. 

Na místo se sjedou trucky z celé České republiky. I milovníci sladkého si přijdou na své a smlsnout si můžou na palačinkách, vaflích, RAW sladkostech nebo cupcakes. Pokud máte chuť na exotiku, dát si můžete cvrčky, brouky a žabí stehýnka.

Kostkování pobaví celou rodinu. Známá stavebnice LEGO je velmi oblíbená u dětí i dospělých. Svou kreativitu můžete předvést na druhém ročníku největší herní akce, která bude od 10:00 do 17:00 ve Střední Škole Polytechnické. 

Muzejní noc 2019 můžete navštívit i s dětmi od 18:00 v Muzeu umění Olomouc. Vstup do tvořivé výtvarné dílny je zdarma.

Dětský gastrofestival slibuje pirátský víkend plný vaření, her a srandy. Bude se péct, smažit, vařit, zdobit a ochutnávat. Zábavu si můžete užít od 10:00 v Pradědově dětském muzeu v Bludově.

Electronic Sports Show Olomouc slibuje zábavu pro všechny věkové kategorie. Zajděte do Šantovky, a to od 10:00. Budou na vás čekat herní zóny, kde se můžete pobavit s hráči i streamery her Fortnite, CS:GO a Fifa. Vyzkoušet můžete virtuální realitu nebo si zkuste zahrát proti známým youtuberům. Akci bude moderovat Petr Vojnar a Tomáš Zástěra.

 

NEDĚLE

Mauglí je příběh o dítěti, které se ocitne uprostřed džungle. Ta je plná vlků, hadů, tygrů a dalších nebezpečí. Dokáže uprostřed divočiny přežít malý kluk? Vstupné vás vyjde na 80 korun. Po představení vás čeká pohádková dílna. Představení startuje v Arcidiecézní muzeum Olomouc v 16:00.

Autoři | Foto pixabay.com, Facebook: Pradědovo dětské muzeum v Bludově, Muzeum umění Olomouc, Electronic Sports Show, kostky.org, Jídlo na ulici - zábřežský food festival

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, hudba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.