sobota 20. dubna 2024 Marcela

Kenn Colt: Nemůžu se dočkat, až na Strongholdu ukážu, jak se paří v Belgii

Belgický DJ Kenn Colt je na poli elektronické dance music hvězdou světového formátu, a poprvé se přijede představit v rámci Stronghold festivalu také do Olomouce. My vám přinášíme exkluzivní rozhovor.

Na jaké nejlepší akci podobné Strongholdu jsi kdy byl?
Uvidíme, Stronghold je první ročník, takže moc srovnávat nemůžu. Každopádně, co se týče nejlepších akcí, hrál jsem na festivalu Tomorrowlandu, Summerfestivalu, navštívil jsem i takové akce jako Ultra v Miami nebo Tomorrowworld v Atlantě.

Máš rád i jinou hudbu, než tu elektronickou? Kdo jsou tví oblíbení interpreti?
Jasně že mám! Zrovna teď žeru Galantis Merk&Kremont a Erica Prydze. Obecně miluju hudbu, která rozpumpuje taneční parket.

Jak vnímáš Stronghold festival?
Vypadá to jako velmi slibný, velký a hlavně originální festival v Olomouci, který tu chyběl. Jsem nesmírně vděčný, že můžu být u zrodu tohoto festivalu a být součástí toho všeho. Nemůžu se dočkat, až Čechům ukážu, jak se paří u nás v Belgii!

Jaký je tvůj názor na současnou hudební scénu?
Scéna s taneční hudbou v současné době všude doslova exploduje, roste strašně rychle a lidé ze všech koutů světa se setkávají na obrovských festivalech a užívají si tu svobodu a radost. Je opravdu úžasné, jak se lidé na festivalu dokážou uvolnit, vstřebávat tu pohodu a pozitivní atmosféru, a nemluví pořád jen o násilnostech a terorismu, co slyší denně ve zprávách.

Co musí mít člověk v sobě, aby se mohl stát úspěšným DJem?
Klíčem je všemu je tvrdě na sobě makat a ujasnit si, co je můj cíl. A co hlavně - nikdy se nevzdat, když padneš hubou k zemi.

Kde v současnosti nejvíce vystupuješ?
Hraji jako rezident DJ ve Versuz klubu, což je číslo 64 v žebříčku nejlepších klubů světa. Kromě toho jsem oficiální rezident PACHA world tour v Belgii, a jsem zařazen na program letošního Tomorrowlandu a Summerfestivalu.

K čemu se dá přirovnat výkon DJe na stage?
Pokud bych to měl přirovnat ke sportu, tak bych řekl, že je to jako biatlon. Hraní totiž obnáší spoustu intenzivního fyzického vypětí, ale zároveň musíte být velmi přesný, aby bylo vše splněno na jedničku.

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.