pátek 26. dubna 2024 Oto

Kino Metropol zve na sobotní den dětí. Nebudou chybět pohádky i osvědčené klasiky

Sobotní 1. červen bude patřit výhradně dětem. Ještě aby ne, když slaví svůj svátek. Ani olomoucké kino Metropol nezůstává pozadu a připravilo si pro naše nejmenší bohatý program. Celý den se bude odehrávat v kině, takže je pochopitelné, že se vše bude točit hlavně okolo filmu. Děti uvidí jak nejnovější pohádky, tak i filmy, na kterých vyrůstali jejich rodiče a prarodiče.

Kromě posledního filmového zpracování známého Čtyřlístku nebo nové animované pohádky UglyDolls, ke kterým budou připraveny i tematické workshopy, bude kino Metropol promítat také restaurovanou verzi legendárního filmu Cesta do pravěku nebo českou klasiku Páni kluci, kterou uvidíte na původním 35 mm pásu.

Program dne dětí v kině Metropol zahájí workshop k filmu Velké dobrodružství Čtyřlístku v 9:00, na který po hodině naváže projekce právě zmíněného filmu o čtveřici zvířecích kamarádů, kteří baví už několikátou generaci dětí. Nebude to jediný workshop, po obědě ve 13:00 začne druhá dětská dílna, tentokrát k filmu UglyDolls, kdy si děti budou moci samy vytvořit jednu z postaviček z nového animovaného filmu, který se bude promítat od 14:00. Odpoledne od 16:00 začne promítání francouzského rodinného filmu Mia a bílý lev o přátelství člověka s krásným zvířetem. 

Poslední dva filmy budou ryze českou záležitostí, u kterých nejeden dospělák zavzpomíná na své dětství. Od 18:00 uvidíte nově zrestaurovanou verzi legendárního českého dobrodružného filmu Cesta do pravěku režiséra Karla Zemana. Na ten poté od 20:00 naváže projekce neméně oblíbené české klasiky Páni kluci, která bude promítána z původního 35 mm pásu tak, jako tomu bylo v dobách dětství předchozích generací. 

Na jednotlivé filmy činí vstupné 60 Kč pro děti a 80 Kč pro dospělé. Workshopy jsou zdarma po předchozí rezervaci a emailu denisa@kinometropol.cz.

Tisková zpráva

Štítky Kino Metropol, den dětí, Cesta do pravěku, kultura, kino

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.