pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Letošní Tanec Praha zavítá také do Olomouce, na programu jsou dvě inscenace

27. ročník festivalu TANEC PRAHA je za dveřmi. Tradičně po celý měsíc červen roztančí Prahu a dalších 15 měst a obcí v České republice, díky Divadlu na cucky mezi nimi nechybí ani Olomouc.

Letošní program opět sází na vysokou kvalitu a diverzitu. Sasha Waltz a Ohad Naharin se v Praze postarají o hlavní události sezóny, středně velké soubory či osobnosti vysokého renomé jsou zastoupeny jmény Mossoux-Bonté, Liquid Loft a Olga de Soto. Nezbytnou součástí programu je představení mladých talentů, uváděná v rámci Evropských tanečních laboratoří, ale také společně s českými umělci v regionech. Olomoucké Divadlo na cucky tentokrát zařadilo do svého programu dvě výjimečné inscenace:

11. 6., 20:00
BOD.Y ⁄ Peter Šavel (SK): Bakkheia

Podtitul díla Bakkheia – tanec na hranici, není pouze o tanci na křehké hranici mezi šílenstvím a genialitou, mezi slovem a pohybem, mezi gestem a abstrakcí, mezi komunikací a izolací. Bakkheia je tancem na hranici mezi divákem
a performerem, mezi společenskou normou a animalitou.

17. 6., 20:00
Dora Sulženko Hoštová, Jan Čtvrtník, Experimentální prostor NoD: Proces

Všechno co jste chtěli vědět o tanci, ale báli jste se zeptat. Proces v tomto případě není „Kafkův“, ale tvůrčí. Pohled na vznik představení z různých úhlů, po vrstvách.

Tanec Praha nám každým rokem nabízí pestrý výběr kvalitních tanečních inscenací. Jsme rádi, že můžeme zprostředkovat menší ochutnávku i olomouckému publiku,“ uvedl za Divadlo na cucky Jan Žůrek.

Vstupenky na představení jsou v prodeji za 80 a 120 Kč, rezervaci můžete provést na webu www.divadlonacucky.cz, kde se také dozvíte více informací.

Zdroj: PR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.