pátek 26. dubna 2024 Oto

VÍKEND PODLE DRBNY: Vyzkoušejte si parkour, popovídejte si o globálních problémech nebo zajděte na hudební festival

O víkendu v našem kraji proběhnou různé kulturní akce. Ať už jste milovník hudby, přírody nebo sportu, určitě si přijdete na své.

SOBOTA

Víkend otevřených zahrad se koná v sobotu v Čechách pod Kosířem. Prohlídky s vedoucím parku se můžete zúčastnit v 11:00 a 15:00. Prohlídka s vílou startuje v 10:00 a 13:00. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi a potrvá celý víkend. Komentované prohlídky parku jsou zdarma.

Od 9:00 můžete navštívit akci s názvem Skauti letí stoletím v Korunní pevnůstce. Setkají se zde bývalí skauti, zájemci o skauting, skautské oddíly i rodiny. Na návštěvníky čeká průvod městem, hry, soutěže, workshopy a dokonce i večerní slavnostní oheň. 

Zachraňme planetu! je název popularizační akce Veletrh vědy a výzkumu Univerzity Palackého. Začíná v sobotu v 9:00 v Přírodovědecké fakulty UP a Pevnosti poznání. Vstup je zdarma. Povídat se bude o tématech jako jsou odpady, smog, ozónová díra, vymírání rostlinných a živočišných druhů, globální oteplování nebo spotřeba zdrojů energie.

Čeká vás den plný soutěží a interaktivních experimentů. Můžete si vyzkoušet jaké to je být genetikem, chemikem, právničkou, zoologem nebo grafičkou. V Pevnosti poznání si můžete vyzkoušet dozimetr, přístroj na měření radioaktivity.

V Dolanech u Olomouce bude 8. června veselo. Bude se tu konat druhý ročník multižánrového hudebního festivalu, který pořádá nezisková organizace P.A.K.O.

Na festivalu vystoupí například skupina Nylon Jail, Petr Váša a Ty Syčáci nebo Luboš Pospíšil a band. Zabaví se tu i děti, pro které je připraveno loutkové divadlo a různé atrakce. 

NEDĚLE

Zajděte do Olomouci CITY na Mercedes-Benz Action Tour 2019. Vyroste tu exkluzivní sportovní parkour zóna, ve které se představí nejlepší sportovci z České republiky. Nejen parkour, ale i slackline, footbag nebo freestyle fotbal oživí sobotní odpoledne. Akce začíná ve 12:00. Jak moderátor se představí Jan Valenta, trojnásobný Mistr světa (kategorie master) a jediný český účastník X Games ve sportu freestyle BMX.

Workshopy parkouru pro děti a mládež budou probíhat na menších překážkách a žíněnkách. V zóně Mercedes-Benz bude souběžně probíhat další program - hraní her v playstation seats a simulátor jízdy.

Autoři | Foto Facebook Příležitostná asociace kulturního obrození, Olomouc CITY, Junák - český skaut, okres Olomouc, Pevnost poznání Olomouc, Zámek Čechy pod Kosířem

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, hudba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.