pátek 26. dubna 2024 Oto

VÍKEND PODLE DRBNY: Olomoucí se proženou tisíce běžců, gurmáni ochutnají ty nejlepší burgery a tátové stráví pěkný den s dětmi

Ať už jste milovník sportu, filmů, gurmán nebo počítačový nadšenec, určitě se tento víkend pobavíte. Olomouc totiž o víkendu nabídne spoustu zábavných akcí.

PÁTEK

Burger Street Festival začíná dnes a navštívit ho můžete po celý víkend, a to vždy od 10:00 do 21:00 v Šantovce. Vstup na akci je zdarma, tak neváhejte a přijďte se zakousnout do vymazlených burgerů, které pro vás připraví například Lobster Family restaurant, Veselá vačice nebo BoB's Beef Burger. Pokud nejíte maso, jsou tu pro vás připraveny i veggie burgery. Nají se i celiaci a lidé s alergií na lepek. Na ty tu čekají bezlepkové varianty.

SOBOTA

A je to tady! V sobotu v 19:00 startuje Mattoni 1/2Maraton Olomouc. Městem poběží tisíce běžců z celé České republiky i ze zahraničí. Jubilejní desátý ročník nabídne skvělou atmosféru sportovcům i fanouškům. Pokud nepoběžíte, přijďte alespoň fandit a podpořit účastníky závodu.

PSALI JSME: V sobotu odstartuje Mattoni 1/2Maraton Olomouc. Auta zaparkovaná v trase závodu budou odtažena

Pokud patříte mezi účastníky Mattoni 1/2Maraton Olomouc pak si můžete zaběhnout pro slevu do Pevnosti poznání. Stačí se prokázat startovním číslem a sleva 20% na vstupné do všech expozic je vaše! V Pevnosti poznání si můžete odpočinout a načerpat nové vědomosti.

Pokud nejste zapálení do běhu, ale jste spíš milovníci počítačových her, zajděte na BEA GAME FEST 2019. Od 9:00 do 17:00 v BEA campusu Olomouc budete moct zajít na přednášky, workshopy na témata, která hýbou virtuálním světem v současné době. První ročník festivalu počítačových her v Olomouci vám otevře dveře do světa počítačových her, herních zařízení a digitálního vzdělávání. Nesmí chybět ani herní a VR zóna pro všechny nadšence.

Sobotní večer můžete zakončit IX. ročníku rockově-multižánrovém festivalu Rocková Horka, kde si každý rockový fanoušek najde svůj oblíbený styl.

Na sobotu 15.6. je připraven následující program:

15:00 Project F  – pocta legendám Deep Purple a Uriah heep
16:30 Jump – autorský rockový nářez
18:00 Nirvana.CZ – hudba Kurta Cobaina stále žije
19:30 Allband – ex Kern muzikanti v čele s J.A.Kronkem
21:00 HUDBA PRAHA BAND – originální odkaz Jasné páky
21:30 Black Sabbath DIO tribute – doslova Heaven and Hell v Horce!
00:00 ZZ TOP – stylový tribute z Litovle

NEDĚLE

Libli Funfest je rodinný festival, který můžete navštívit v neděli od 10:00 do 19:00 v Korunní pevnůstce v Olomouci. Na místě si děti i dospělí mohou užít zábavu třeba v mobilním lanovém centru, mega pískovišti a na různých atrakcích. Nebude chybět ani Pokémon zóna, kde si sběratelé mohou vyměnit kartičky. Chcete si vyrobit sliz, potkat své oblíbené superhrdiny nebo skouknout akční představení parkouristů? Pak tu nesmíte chybět!

PSALI JSME: Rodinný festival Funfest nabídne zábavu pro všechny. Na své si přijdou fanoušci superhrdinů, parkouru i ti nejmenší

V těchto horkých dnech se možná budete chtít někam schovat. Příjemný chládek v promítacím sále v Premiere Cinemas by mohl být to pravé útočiště. V neděli tu budou promítat film Muži v černém: Globální hrozba. Můžete tak posoudit, jestli byly lepší předchozí díly s Willem Smithem a Tommy Lee Jonesem nebo tato novinka, kde si zahrál Chris Hemsworth a Tessa Thompson.

Všichni správní tátové můžou strávit zábavný den se svými dětmi na Tátafestu. Den otců připadá právě na neděli. Tento den můžete prožít s dětmi ve Smetanových sadech u restaurace Fontána, a to od 14:00 do 17:00. Těšit se můžete na lukostřelbu, Cirkus Levitare, jízdu na koni, slalom na koloběžkách nebo pennyboardy.

Autoři | Foto YouTube, Facebook RunCzech, Pevnost poznání Olomouc, BEA campus Olomouc, Funfest, Burger Street Festival, Rocková Horka, Rodinné centrum OLIVY

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, hudba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.