pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chystá se fotopublikace Olomoucko z nebe. Prezentovat se v ní můžou i obce či kulturní instituce

PR článek

Unikátní kniha s leteckými záběry Olomoucka bude již brzy v oběhu. Stane se tak součástí sbírky, v které již nechybí tituly jako Zlínsko z nebe či Tachovsko z nebe.

V knize ještě stále zbývá volných pár stran, což je ideální příležitost pro představitele měst, obcí, majitele firem, ředitele škol, zástupce kulturních organizací, aby svou instituci v knize představili. Pro bližší informace o možnosti spolupráce můžou zájemci volat na 732 617 362 nebo psát na tento e-mail.

Jak to, že jsou tyto knihy tak výjimečné? Proč jsou tak žádané? „Lidé totiž mají chuť vzlétnout, když si je prohlížejí. Knihy obsahují fotografie pořízené z letadla nebo dronu. Možná budete překvapeni, že obec, hrad či jiná památka, kterou zevrubně ze země znáte, vypadá z výšky úplně jinak. Knihy ukazují krásy Česka „z nebe“ a vznikají v souladu s naší vizí „Pomáháme cestovnímu ruchu růst“.  Knihy z edice „Česko z nebe“ vznikají za podpory našich partnerů. Jsou to města, obce a společnosti, kterým záleží na jejich regionu," říkají tvůrci publikace.

Knihy následně vydají v několikatisícovém nákladu a distribuují je do knihkupectví a informačních center. „Olomouc je především historické a univerzitní město, může se pochlubit řadou románských, gotických a barokních památek. Nejvýznamnějším historickým objektem je Přemyslovský palác. Po požáru hradu v roce 1204 se zachovala dolní část věže kaple sv. Barbory. Dominantou je trojlodní katedrála sv. Václava na Václavském náměstí, jejíž hlavní věž s 100,65 metry je nejvyšší na Moravě," vypočítávají tvůrci. V knize se objeví i letecké fotografie Klášterního Hradiska, katedrály na sv. Kopečku či pámátky UNESCO, Sloupu Nejsvětější Trojice.

„Po několikaletém létání nad Slovenskem jsem se rozhodl v roce 2012 začít objevovat z nebe i Česko. Musím uznat, že je to úplně jiná krajina než naše hornaté a bouřlivé Slovensko. Česko mi připadá jako pohádková země. Z nebe jsou vidět malebné vesničky a návsi s jezírky, o kus dál zase nádherné zámečky nebo dominantní hrady. Velkým zážitkem pro mě bylo letět okolo úchvatných historických měst. Do české krajiny jsem se opravdu zamiloval a velmi rád se s Vámi podělím o to, jak jsem Česko z nebe viděl,“ říká zakladatel sbírky a autor knih Milan Paprčka.

Autoři

Štítky Olomoucko z nebe, kniha, publikace, prezentace, fotografie, letecké

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.