pátek 26. dubna 2024 Oto

Olomoucké kino Metropol navštíví mimozemšťané

V úterý 2. července tomu bude již 72 let od údajného pádu létajícího talíře na pozemek jedné z farem ve městě Roswell v USA roku 1947. Na tento den byl také ustanoven Světový den UFO, v rámci kterého uvede olomoucké kino Metropol hned dva sci-fi snímky s mimozemskou tématikou.

Tím prvním bude od 17:00 snímek District 9 z roku 2009, který bude promítán ze vzácného 35 mm pásu, ze kterého se již dnes běžně nepromítá. Druhým filmem bude od 20:00 Kontakt režiséra Roberta Zemeckise, který má na svém kontě filmy s Tomem Hanksem Forrest Gump a Trosečník. Stojí také za oblíbenou trilogií Návrat do budoucnosti. Vstupenky za 100 Kč jsou k dispozici na pokladně nebo na webových stránkách kina.

Hned čtyři nominace na Oscara si vysloužil v roce 2009 film District 9. Nemalou zásluhu na tom má i producent filmu Peter Jackson, který jich má na kontě mnohem více, především zásluhou jeho filmové trilogie Pán prstenů. Film District 9 se odehrává v jihoafrickém táboře pro mimozemské uprchlíky. Dohled nad táborem byl svěřen organizaci MNU, jehož agent Wikus se nakazí mimozemským virem a stane se tak klíčem k odhalení tajů mimozemské technologie.

Po skvělém úspěchu filmu Forrest Gump se v roce 1997 jeho režisér Robert Zemeckis vrátil do kin se snímkem Kontakt. Do hlavních rolí obsadil Matthew McConaugheyho a Jodie Foster, která v roli Ellie Arroway zasvětila celý svůj život hledání života na jiných planetách. Jednoho dne zachytí signál z vesmíru a začne tvrdě bojovat za to, aby byla vybrána k prvnímu kontaktu se vzdálenou galaxií.

Tisková zpráva

Štítky Kino Metropol, mimozemšťané, kultura

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.