čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hvězdou letošního ročníku Colores Flamencos bude virtuózní sevillský tanečník David Pérez

PR článek

Roztančená olomoucká náměstí, flamenkové workshopy, koncerty, gastronomické večery a famózní galavečer, na kterém vystoupí virtuózní sevillský tanečník David Pérez. To všechno je čtyřdenní multižánrový festival Colores Olomouc, jehož již 11. ročník se uskuteční v Olomouci ve dnech 25. – 28. července.

Vše o festivalu naleznete na stránkách www.flamencool.cz, nebo na facebookových stránkách.  

Vrcholem festivalu je vždy Galavečer. Letos tomu nebude jinak. Tradiční a všemi očekávaný Galavečer flamenka se uskuteční 27. července v pavilonu A na Výstavišti Flora. Vášeň je patrně nejpřiléhavější výraz, pokud bychom chtěli definovat flamenko.  Jeden z nejvýznamnějších španělských flamenkových tanečníků David Pérez, představí na letošním festivalu svůj nejnovější projekt „De Arte“. 

V tomto strhujícím flamenkovém představení naplněném pozitivní jižanskou energií se odráží životní příběhy každého z jeho devíti protagonistů, transformované do tance a hudby.

Tradiční taneční styly jako Alegrías, Fandango, Seguiriya či Tangos, zde reprezentují opravdové flamenko, vycházející z tradic a zároveň otevřené současnosti, jež dokáže zasáhnout do hloubi duše svojí syrovou upřímností a emocemi.

„Je nás devět umělců, jejichž domovem je Andalusie a životní láskou a posláním flamenko. Každý z nás má za sebou dráhu sólisty, v projektu DE ARTE jsme se však sešli, abychom společně vyjádřili tancem a hudbou vše na co nám pouhá slova nestačí,“ říká o projektu jeho autor David Pérez. 

V rámci dalšího doprovodného programu, by návštěvníci festivalu rozhodně neměli vynechat koncert kapely Shahab Tolouie Quintet, která vystoupí v Jazz Tibet Clubu v pátek 26. července. Quintet složený z vynikajících hudebníků předvádí strhující kombinaci mystiky perské hudby a žhavých rytmů španělského flamenka. Na jejich koncertech diváky vždy zaujme národnostní různorodost muzikantů, kteří dávají hudbě zároveň divokost, ale i dynamiku. Hlavním lákadlem je ovšem sám Shahab, který disponuje skvělou technikou hry na jedinečný tříkrký nástroj Fusetar, ale i cizokrajně zabarveným zpěvem.

Dalším neméně zajímavým bodem festivalového programu, bude klavírní recitál Sáry Medkové, která patří k předním českým klavíristkám mladé generace. Vystupovala sólově i s orchestry v šestadvaceti zemích Evropy, v Asii a opakovaně i v USA. Vedle klasicko-romantického repertoáru se zaměřuje zejména na hudbu 20. a 21. století a velkou její láskou je i dílo J. S. Bacha. CD De Profundis, které vydala pod labelem Arta Records vzbudilo v loňském roce pozitivní ohlas jak u odborné, tak i laické veřejnosti. V rámci jejího olomouckého koncertu představí taneční suity španělských, argentinských a francouzských skladatelů s původně mexickými sarabandami z pera J. S. Bacha. Koncert se uskuteční v neděli 28. července v sále Mozarteum arcidiecézního muzea. 

Doprovodný program dále pokračuje dny španělské kuchyně v hotelu NH Collection Olomouc Congress, tanečními workshopy se španělskými lektory, fiestou ve Smetanových sadech a dalším programem.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal, popř. v Informačním centru na Horním náměstí v Olomouci.

Štítky Colores Flamencos, Španělsko, hudba, festival, Friendly and Loyal, kultura, prázdniny

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.