pátek 26. dubna 2024 Oto

Malí tanečníci odletěli do Portugalska na Dance World Cup. Reprezentují Moravské divadlo Olomouc a naše město

Ve čtvrtek ráno odletěla skupina dětí z Baletního studia při Moravském divadle Olomouc na Mistrovství světa v Portugalsku. Na Dance World Cupu představí celkem sedm choreografií a dostanou možnost bojovat o vítězství s nejlepšími mladými tanečníky z celého světa.

Letošní světový šampionát se koná ve městě Braga. Děti z Baletního studia na akci doprovázejí jejich pedagogové a skvělí tanečníci známí z působení v Moravském divadle Olomouc  Lukáš Cenek a Vadim Tsepelev.

Dance World Cup je pro nás vyvrcholením celého roku, kdy jsme s dětmi trpělivě pracovali, učili je novým věcem a připravovali pro ně originální choreografie,“ říká ředitelka Baletního studia Jitka Weiermüllerová.

Baletní studio jede na akci reprezentovat nejen Moravské divadlo Olomouc, s nímž je spojeno, ale také Olomouc a Olomoucký kraj, které malé tanečníky dlouhodobě podporují.

Dance World Cup je světovou taneční soutěží pro amatéry ve věku od 4 do 25 let. Soutěží se na ní v různých tanečních žánrech: v klasickém baletu, moderním tanci, jazz dance, show dance, stepu, street dance/hip hop, národním tanci a tanci se zpěvem. Své zástupce na akci vysílá celkem 55 zemí. Letos se koná od 28. června do 6. července.

Tisková zpráva

Štítky tanečníci, děti, Portugalsko, soutěž, mistrovství, tanec, kultura

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.