čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VIDEO: Skupiny Stracené Ráj a 3day nahráli pro litovelské pivo letní hitovku Všude dobře, u nás nejlépe

PR článek

Posluchače rádií na Hané čeká od července nová letní písnička s názvem Všude dobře, u nás nejlépe. Nahrála ji dnes už legendární hanácká kapela Stracené Ráj a punkrockoví 3day z Uherského Hradiště.

Letní hit je spjat s litovelským Černým Citronem. Stejně jako tento pivní mix, i píseň v sobě spojuje chuť hořkého piva a osvěžujícího citronu – oslavuje letní pohodu, osvěžení v horkých měsících a pospolitost s blízkými lidmi na Hané.

„Chtěli jsme, aby se nové písničce dostalo u jejích posluchačů stejného úspěchu, jaký každoročně zaznamenává Černý Citron. Proto jsme se rozhodli, že tento pivní hit podpoříme také hudebním doprovodem,“ říká Lumír Hyneček, ředitel Pivovaru Litovel.

Nová písnička „Všude dobře, u nás nejlépe“ doprovází kampaň k pivnímu mixu Černý Citron, který vaří Pivovar Litovel. Letní hit „Všude dobře, u nás nejlépe“ zazní i na 15. ročníku hudebního festivalu Litovelský Otvírák, který se uskuteční v sobotu 10. srpna v areálu Pivovaru Litovel.

I samotná píseň je na první poslech netradiční. Půlka textu je nazpívaná v hanáckém dialektu, druhá půlka v češtině. Pro pětičlenný hanácký band Stracené Ráj, který hraje už od roku 1993, jde i přesto o premiéru. „Těší nás, že si vyzkoušíme jiný způsob hudební tvorby, se kterou jsme zatím neměli moc zkušeností. Písničkou navážeme na několikaletou spolupráci s litovelským pivovarem,“ popisuje zpěvák kapely Stracené Ráj Marek Ošťádal.

Stracené Ráj hrají směsici folku, metalu a blues, které sami říkají „hanácké bigbit“. Skupina se skládá ještě ze dvou kytaristů, bubeníka a klávesisty. Pro svůj osobitý tvrďácký styl reprezentuje hořkost, říznost a svéráznost piva. 

Skupina 3day má také pět členů – dva kytaristy, jednoho baskytaristu a jednoho hráče na buben. O zpěv se stará zpěvačka Zuza, která je zároveň jediným ženským elementem celé sestavy. 

Na české scéně se kapela pohybuje od roku 2013. Svou mladostí ztělesňuje letní energii a svěžest piva Černý Citron. „Po telefonátu, zda bychom nechtěli spolupracovat na letním šlágru pro litovelský pivovar, jsem neváhal ani chvíli. Muziku děláme pro lidi a jsme rádi, když se celá planeta houpá s námi v rytmu. Samozřejmě odměnou jsou stále noví fanoušci, jejichž přízeň nás tlačí kupředu,“ doplňuje Erik Schneider, vedoucí kytarista z 3day. 

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.