pátek 29. března 2024 Taťána

RECENZE: Mimoni jsou pro děti, ale dokážou probudit dětskou duši i v jejich rodičích

Film na který musíte vyrazit, protože jinak vás vaše dítko ukamenuje banány. Nevěste hlavu, i vy se budete bavit - třeba povedenými odkazy na Beatles, anglickou posedlostí čajem nebo hudbou z šedesátých let. Navíc, kdo by odolal roztomilosti Boba, Kevina a Stuarta?

Mimoně mám rád a oba díly Já, padoucha řadím mezi nejlepší animované filmy posledních let. Už proto mě zajímalo, jak se tvůrci poperou s faktem, kdy hlavním tématem filmu budou zkomolené patvary španělštiny, francouzštiny, angličtiny, japonštiny a mnoha dalších světových jazyků.

V tomto případě se jim to povedlo skvěle. Nejenže se při sledování komických scének nasmějete, ale dokonce mimoňům i občas rozumíte. A to i tehdy, když jim nerozumí samotné postavy na pláně, ke kterým žlutí tvorečkové mluví.

To samé se dá říct o skvělém dabingu. Mimoně musíte milovat, a i když páchají zlo, jsou dětsky nevinní. Svět přece není černobílý, ale v jejich případě minimálně i žlutý a modrý. 

Hlavní záporačka Scarlet Odkráglová na první pohled nenahání strach, takže nabudete dojmu, že mimoňům nemá jak ublížit. Nenechte se ale tak lehce oklamat. Poté se už odehrává zběsilá akční jízda plná rošťáckých vylomenin a ztřeštěností. Postupem času, jak film ubíhá na plátně, jsem se začínal opravdu bavit, bohužel to ale nebylo v tomto případě dost. Pokud čekáte lepší film, než Já, Padouch, budete zklamaní. Pokud nic nečekáte, příjemně se odreagujete. A pokud mimoně milujete nebo jste dítě, budete nadšeni. A jestli se prostě chcete jít zasmát do kina, není co řešit.

Olomoucká Drbna hodnotí: 75 %

Na Mimoně můžete zajít od čtvrtka do Premiere Cinemas, program zde.

Autor: David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.