pátek 29. března 2024 Taťána

Pečení pštrosi, steaky i chilli pochoutky. Olomoucký Garden Food Festival se letos uskuteční v rozáriu

Letošní olomoucký svátek gurmánů, Garden Food Festival, mění své místo. Milovníky dobrého jídla přivítá poprvé v rozáriu Výstaviště Flora Olomouc, kam se stěhuje ze Smetanových sadů. Pátý ročník se uskuteční 28. a 29. září, návštěvníky čeká prezentace špičkových restaurací, zajímavých bister a další nevšední koncepty. V programu se mimo jiné objeví šéfkuchař Jan Punčochář a finalisté televizní soutěže MasterChef Česko 2019, informovali organizátoři akce.

Na olomouckém Garden Food Festivalu se představí letos na šest desítek vystavovatelů. V rozáriu čeká návštěvníky pikniková louka, dřevěné rošty pro posezení, brouzdaliště i hřiště pro děti. „Jako každý rok, tak i letos máme připravený zajímavý program na pódiu, které bude tentokrát umístěno mezi vodními prvky areálu. Novinkou je také hudební doprovod," uvedl organizátor festivalu Pavel Vysloužil.

Garden Food Festival je největší gastronomický festivalový projekt v České republice. První ročník Garden Food Festivalu byl uspořádán v roce 2015 v Olomouci, od založení se rozrostl do pěti měst, Kromě Olomouce láká gurmány na přehlídku také v Ostravě, Uherském Hradišti, Rožnově pod Radhoštěm a letos se poprvé představil i v Praze. Každou z akcí pravidelně navštěvuje přes 12 tisíc lidí.

Letošní novinkou je show talentovaných kuchařů, kteří úspěšně vařili v televizní soutěži MasterChef Česko 2019. Ti se poprvé před publikem představili v pražské Invalidovně, kde letošní série Garden Food Festival odstartovala. „Hlavní tváří festivalu bude jeden z nejžádanějších českých šéfkuchařů Jan Punčochář, který působil v michelinských restauracích, třikrát po sobě zvítězil v anketě Zlatý kuchař roku a letos otevřel novou originální restauraci, kde vaří česko-rakouskou kuchyni," upřesnil organizátor akce.

V degustačním menu nebudou letos chybět steaky, hamburgery, pečení pštrosi, vyzrálé hovězí, foie gras, asijská kuchyně, chilli pochoutky, sushi, ale ani vegetariánské či raw speciality. Na své si přijdou i milovníci sladkostí, připraveny budou makronky, domácí dortíky nebo tradiční či cizokrajné dezerty. Domů si pak hosté mohou odnést produkty od českých i moravských farmářů a malovýrobců, jako jsou rybí karbanátky, paštiky, med, domácí uzeniny, pesta či pivní speciály nebo ovocná vína. Stejně jako v předchozích ročnících budou za jídlo a pití návštěvníci platit speciální festivalovou měnou, grešlemi.

Autoři | Foto Facebook Garden Food Festival

Štítky ČR, gastro, zábava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.