pátek 26. dubna 2024 Oto

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Město Olomouc tradičně ožije v polovině srpna Letní Florou Olomouc

PR článek

Mezinárodní květinová výstava a zahradnický veletrh Flora Olomouc se uskuteční od 15. do 18. srpna 2019. Letošní ročník bude ve znamení oslav české krajiny a jejího bohatství. Návštěvníci při putování pavilonem budou moci obdivovat úrodná pole, sady, vinice, chmelnice, rybníky i skály a v celé své kráse se jim tak ukáže pestrost naší země. Nechybí ani Letní zahradnické trhy tematický program v oranžerii, odborné přednášky a bohatý kulturní program v celých Smetanových sadech.

Autorkou hlavní expozice „Česká krajina“ je Pavlína Švecová. Letošní ročník je věnován stoletému výročí založení Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně a vzniku Svazu školkařů České republiky. Projekt vznikl ve spolupráci se spolkem pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ, z.s. Pro návštěvníky si Výstaviště Flora Olomouc a spolek PELERO připravili spoustu odborných přednášek nejen o pěstování léčivých rostlin. Podtitulem letošní výstavy je „Léčivá síla semen“. Dozvíte se zde, které rostliny se u nás pěstují pro plody a semena a jak se dále využívají a zpracovávají. Výstavu zkrátka zažijete všemi smysly – prověříte svůj zrak a znalosti při poznávání semen, přičichnete k čerstvě vydestilovaným silicím z léčivých rostlin, ochutnáte vylisovaný olej z plodů a semen, hmat zapojíte při procházce bosou stezkou a váš sluch potěší poslech hudby v relaxační zóně.

Zajímavý doprovodný program

Vedle hlavní expozice se mohou návštěvníci těšit na ochutnávku vín a výstavu uměleckých prací Unie výtvarných umělců Olomoucka v pavilonu E. Pro milovníky tradičních historických řemesel bude připravena jejich expozice v Oranžerii ve Smetanových sadech. Pavilon H pak bude patřit všem badatelům a nadšencům do vědy, výzkumu a technologií v oboru biologie. Zde budou probíhat ukázky laboratorních technik, novinky a inovace z rozsáhlé říše rostlin. Svět vědy a výzkumu doplní výstava fotografií s názvem Neviditelné houby od Hany Martínkové. Tradiční záležitostí budou Letní zahradnické trhy, které nabízí široký sortiment květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, zahradnických pomůcek a potřeb. 

Flora Olomouc je otevřena od 9 do 18 hodin. Ti z vás, kteří patří k milovníkům večerních procházek parkem, nesmí opomenut večerní prohlídku hlavní expozice s proslovem autorky Pavlíny Švecové. Večerní prohlídka se koná v pátek 16. srpna od 20 hodin v pavilonu A.

Navštivte také naše bohaté a exotické sbírkové skleníky a objevte poklady rozária a botanické zahrady Výstaviště Flora Olomouc a botanické zahrady Univerzity Palackého v Olomouci. 

FLORA OLOMOUC 2019 15. – 18. srpna 2019
výstava otevřena od 9 hodin do 18 hodin.
vstupenky lze koupit na místě i online zde 
místo konání: Výstaviště Flora Olomouc, pavilony A, B, C, E, G, H, oranžerie a Smetanovy sady

Proč navštívit letní Floru Olomouc? 
Hlavní expozice Česká krajina vzniká u příležitosti 100. výročí založení Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně a Svazu školkařů ČR
Léčivá síla semen – téma expozice zaštiťované Spolkem pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ
Medonosná loučka Českého svazu včelařů pohlédne na českou krajinu z včelí perspektivy
Víno a umění v pavilonu E nabídne kromě uměleckých děl i řízenou degustaci a odborné přednášky 
Rozkvetlá řemesla zasvětí do tajů tradičních uměleckých řemesel expozicí v Oranžerii
Výzkumná laboratoř rostlin v pavilonu H nadchne výzkumy a inovacemi ze světa rostlinné říše
Široký sortiment rostlin i zahradního vybavení nabídnou Letní zahradnické trhy

Štítky Flora Olomouc, léto, etapa, letní etapa, výstaviště, Letní zahradnické trhy

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.