úterý 16. dubna 2024 Irena

O víkendu se koná čtvrtý ročník festivalu Řeka má duši. Tentokrát přinese svět Tima Burtona

Olomoucký festival Řeka má duši, který už čtvrtým rokem pořádají Plavby Olomouc, pozve tentokrát návštěvníky do Přístaviště u Vodníka na Nových Sadech. Těšit se mohou na koncerty i doprovodný program, ale především na magický svět Tima Burtona, jenž celý ráz a charakter letošního festivalu inspiroval, a do něhož budou moci prostřednictvím plavby na vorech zblízka nahlédnout v rámci hlavního programu večera. Vše se odehraje už tuto sobotu 24. srpna.

Více informací a registrace na plavbu naleznete na tomto webu.

Zatímco v minulých ročnících, kdy divadelní a hudební produkce probíhaly na vodní hladině a diváci vše pozorovali ze břehu, nabídne tento rok zcela jiný, interaktivně autentický, zážitek.

„Díky zhruba třem desítkám raftů, na které se vejde až šest pasažérů, přeneseme více než na hodinu festivalové návštěvníky do snového světa fantazie i barev a hororových i bláznivých filmů Tima Burtona přímo na řece Moravě. Tváří v tvář se tak budou moci setkat s melancholickým Střihorukým Edwardem, uhrančivou mrtvou nevěstou či ďábelským holičem Sweeny Todem,“ popisuje blížící se festival organizátor Šimon Pelikán.

Hudebníci, herci, tanečníci, žongléři i provazochodci, na které si diváci budou moci téměř sáhnout, společně nachystali na osmi stanovištích opravdu neopakovatelný divadelní zážitek pod taktovkou režiséra Vladislava Kracíka.

„Věřím, že se nám doposud dařilo rok od roku posunovat laťku kvality festivalového programu i zázemí. Proto se moc těším na reakce návštěvníků, kteří se přijdou podívat do našeho nového působiště u Vodníka a na vorech raftech do fantazijního světa,“ doplňuje s úsměvem Šimon Pelikán. 

Na představení se podílí například baletka MDO Daniela Hanelová, herec Divadla Petra Bezruče Ostrava Vojtěch Johaník, herci divadla Tramtarie Barbora Šebestíková a Miroslav Černý, taneční skupina Elišky Holčapkové, hudebník Martin Peřina a další. Autorkou scény a kostýmů je olomoucká výtvarnice Adéla Szturc.  

Festival bude zahájen v sobotu v 18:00 hod. hudebním programem. Ve 21:00 vypukne hlavní část večera, divadelní side specific inscenace, na kterou se lidé vydají po skupinkách na raftech připravených v přístavišti. Po zhruba hodinové plavbě bude následovat návrat do přístaviště a další program. Vstup na akci je dobrovolný.

Tisková zpráva

Štítky Řeka má duši, Šimon Pelikán, festival, voda, divadlo, Tim Burton

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.