čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Houby v Pevnosti vás zavedou do světa mykologie

Češi jsou nejvášnivější houbaři na světě, není proto divu, že vás v Pevnosti Poznání zavedou o víkendu 7. a 8. září do světa mykologie. Je připraven program pro celou rodinu.

Těšit se můžete na mykologickou poradnu, houby pod mikroskopem, tematické dílny, chemické pokusy a další zajímavé aktivity. Zaměříme se také na fenomén chalupaření, téma psychedelie nebo plísňové choroby lidského těla. Program chystáme ve spolupráci s odborníky z přírodovědecké fakulty a Vojenské nemocnice Olomouc. 

„Houby v historii vzbuzovaly obavy, a byly dokonce považovány za výtvor ďábla, který pouze mate botaniky. Tato doba je pryč, a houby svou velkou rozmanitostí, neuvěřitelnou bizarností tvarů a způsobů obživy právem vzbuzují zájem a obdiv nejen odborných mykologů, ale i široké veřejnosti. V Pevnosti chceme poodhalit závoj, za kterým lze vidět mikroskopické struktury hub, seznámit se s širokým spektrem jejich účinků nebo blíže porozumět tomu, proč a jak houby způsobují choroby rostlin,” zve na program Barbora Mieslerová z katedry botaniky.

 Součástí víkendového programu bude mykologická poradna s profesorem Vítězslavem Bičíkem.  A to od 10:00 – 12:00 a od 13:00 do 17:00.

Štítky Pevnost poznání, mykologie, houby, pevnost

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.