pátek 26. dubna 2024 Oto

Olomoucký festival Řeka má duši přilákal stovky lidí. Ti se v noci plavili na raftech po Moravě

Festival Řeka má duši, který už čtvrtým rokem pořádají Plavby Olomouc, si pro návštěvníky tentokrát připravil opravdu nevšední zážitek. Více jak třem stovkám lidí umožnil plavbu na raftech a nakouknutí do magického světa Tima Burtona, jehož tvorba letošní ročník festivalu inspirovala a stala se ústředním motivem.

Kvůli stávající rekonstrukci koryta řeky Moravy byl festival situován do dočasného přístaviště u Vodníka na Nových Sadech. Příjemné letní prostředí u řeky společně s kvalitním hudebním doprovodem navodilo festivalovou atmosféru už od samého začátku. Hlavním bodem programu byla zmíněná noční plavba na raftech a postupné zastavení na osmi site-specific stanovištích.

„Návštěvníci festivalu se stali zároveň i samotnými aktéry dění. Se setměním se na raftech vydali do pohádkově-hororového světa Tima Burtona. Celkový počet návštěvníků odhaduji na pět set,“ uvádí Šimon Pelikán, organizátor festivalu.

Akce takovéto podoby je v Česku jednou z prvních. Dle ohlasu a slov organizátorů ale jistě ne poslední. Logistika akce byla velmi náročná, do dalších let se proto počítá s navýšením počtu brigádníků v organizačního týmu i umělců. Velký zájem o událost projevily rodiny s dětmi, proto se organizátoři rozhodli další ročník zaměřit obsahově i tematicky právě na rodiny.

Tisková zpráva

Štítky festival, Řeka má duši, Morava, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.