čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Thajský mládežnický symfonický orchestr zahájí své evropské turné v Olomouci

PR článek

Do Olomouce zavítá v pátek 6. září mládežnický orchestr Siam Sinfonietta z Bangkoku. Vystoupí v Redutě Moravské filharmonie Olomouc od 19.00 s programem převážně thajské současné hudby.

Siam Sinfonietta je výběrové stipendijní hudební těleso, jež sdružuje nejtalentovanější mladé instrumentalisty ve věku od dvanácti do pětadvaceti let. Olomouckému publiku představí dvě světové premiéry – skladbu Restoration Trisdeeho na Patalunga asuitu z opery Helena Citrónová Somtowa Sucharitkula, vycházející z pravdivého příběhu slovenské Židovky, která měla intenzivní vztah s příslušníkem SS v Osvětimi.  Řada dalších thajských kompozic neměla dosud šanci u nás  ani v okolních státech zaznít, v programu celého turné tedy najdeme hned několik evropských premiér. Thajskou současnou hudbu doplní převážně díla dvacátého století (Webern, Berg, R. Strauss, Ligeti). Orchestr se však předvede i v osvědčených skladbách světových pódií (Mozart, Wagner, Dvořák).

Všech vokálních partů koncertního programu se zhostí sopranistka Sassaya Chavalit, která nyní působí převážně v Salcburku. Každý koncert bude svým programem jedinečný.  Pro více informací se podívejte zde.  

Řada dalších thajských kompozic u nás ani na Slovensku neměla šanci dosud zaznít, v programu tak najdeme hned několik evropských premiér. Thajskou současnou hudbu doplní převážně díla dvacátého století (Webern, Berg, R. Strauss, Ligeti). Orchestr se však předvede i v osvědčených skladbách světových pódií (Mozart, Wagner, Dvořák). Každý koncert bude svým programem jedinečný. Koncertem v Redutě soubor zahajuje své evropské turné po Česku, Slovensku, Maďarsku a Německu.

Mladý orchestr nabírá zkušenosti z různých světových koncertních sálů. Hrál například ve vyprodaném sále newyorské Carnegie Hall a mnichovském Prinz Regententheater, dále v berlínském Konzerthaus, v pražském Klementinu, kalifornské Disney Hall či v Emirates Palace v Abu Dhabi. Pro více informací se podívejte zde

Tisková zpráva

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.