pátek 29. března 2024 Taťána

Divadlo Tramtarie startuje další sezónu, chystá hru o Laudovi či Madisonské mosty

Životopisnou hru o jezdci Formule 1 Nikim Laudovi, romanci Madisonské mosty či adaptaci filmu Naprostí cizinci uvede v nadcházející sezoně olomoucké Divadlo Tramtarie. Pro diváky chystá dohromady čtyři premiéry pro dospělé a jednu pohádku. Novinkou bude také projekt pro seniory, informovala ředitelka divadla Petra Němečková. Divadlo příští rok v únoru oslaví 15 let své činnosti. Sezonu zahájí tento týden v pátek, na programu bude Kabaret nahatý Shakespeare.

I v nadcházející sezoně sází divadlo na žánrovou různorodost. V repertoáru tak nebude chybět životopisná hra, divadelní romance, filmová adaptace i autorská crazy komedie. „V letošní sezoně chystáme čtyři premiéry pro dospělé diváky. Dramaturgický plán je nabitý, myslím, že si vybere opravdu každý. Chystáme také pohádku a nový projekt pro seniory, budeme pokračovat také v projektu Pomáháme s Tramtarií," uvedla Němečková.

První premiéru uvede divadlo na začátku října, a to crazy komedii uměleckého šéfa divadla Vladislava Kracíka s názvem Poslední noc s Claudií. V prosinci oživí repertoár divadla životopisná hra s názvem Cílová rovinka Nikiho Laudy v režii Pavla Gejguše. Na březen divadlo naplánovalo romanci Madisonské mosty od Roberta Jamese Wallera v režii Vladislava Kracíka. Poslední premiéru uvede divadlo v květnu. Bude to tragikomedie Jako naprostí cizinci. Adaptaci úspěšného italského filmu uvede Tramtarie v režii mladé nadějné režisérky Hany Marvanové.

Kromě premiér chystá Divadlo Tramtarie také projekt pro seniory, ve kterém se starší lidé dozví, jak se zachovat v krizových situacích. Věnovat se bude divadlo i dětem. Během sezony vznikne nová vzdělávací pohádka, která je provede emocemi, jež mohou zažívat při rozchodu rodičů. V nadcházející sezoně bude divadlo pokračovat i v projektu Pomáhejme s Tramtarií. Vydá kalendář, jehož výtěžek podpoří neziskovou organizaci.

V uplynulé sezoně uvedla Tramtarie celkem 272 představení, z toho 176 na domácí olomoucké scéně ve Slovanském domě. Divadlo navštívilo na domovské scéně přes 12.200 diváků, což je zhruba o 550 více než loni. Dalších přibližně 20.000 lidí zhlédlo představení Tramtarie na zájezdech po celé republice. V srpnu divadlo pořádalo festival Olomoucké shakespearovské léto, který během 11 dnů navštívilo přes 3700 diváků.

Autoři | Foto Divadlo Tramtarie

Štítky Divadlo Tramtarie, divadlo, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.