pátek 26. dubna 2024 Oto

VÍKEND PODLE DRBNY: Den (pro) pěstounství, africké trhy, dožínky a gulášové slavnosti, takový bude nadcházející víkend

Olomoucí se o víkendu bude linout vůně guláše, burčáku a dobrot z Afriky. Na malé i velké čeká spousta zábavy.

SOBOTA

Olomoucké gulášové slavnosti rozvoní Tržnici od osmi hodin ráno. Ochutnávat se bude nejen deset druhů guláše, ale i burčák, pivo a víno. Připravena bude zábava pro dospělé i pro nejmenší. Na akci je vstup zdarma.

Okresní dožínky akce proběhne od 8:00 na Výstavišti Přerov. Na malé a velké čeká spousta zábavy a na své si přijdou zejména milovníci zvířat. K vidění bude výstava zemědělské techniky, mladé drůbeže, králíků, exotického ptactva, holubů a nebudou chybět ani kvalifikační závody na mistrovství České republiky v králičím hopu. K tanci a poslechu zahraje Záhorská kapela a Harmony.

PSALI JSME: Okresní dožínky v Přerově a výstava zvířat proběhnou o víkendu. K vidění budou i ukázky dojení krávy a stříhání ovcí

Aquatera proběhne od 8:00 na Výstavišti Flora Olomouc. Pravidelná chovatelská burza pro širokou veřejnost nabídne rostliny, terária, krmiva, terarijní zvířata a chovatelské potřeby.

NEDĚLE

Africké trhy budou tentokrát v Šantovce, a to 14. i 15. září. Návštěvníci si budou moci zakoupit dobroty z ugandských zahrádek, a to bez chemie a konzervantů. Na místě najdete třeba obří jackfruit, mnoho druhů banánů, mučenek, dračí ovoce, ale také koření ze Zanzibaru, čokoládu, kakao a čerstvé kakaové boby.

PSALI JSME: Africké trhy se v sobotu a neděli zase vrátí do Olomouce, tentokrát se budou konat v Šantovce

Rodina je OK: Den (pro) pěstounství je název akce, která se uskuteční v Pevnosti poznání od 13:00. Na akci vystoupí youtuber LukeFry. Odpoledne bude zaměřené na pěstounství a rodiny. Bude připraven bohatý doprovodný program a na akci je vstup zdarma.

Autoři | Foto pixabay.com, Facebook Metropole Olomouc, Aquatera Olomouc, Virunga.cz, Krmiva Přerov, Rodinné pasy

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, hudba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.