pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Olomoucké rodiny, děti a spousta pohybu. Olomouc ožije sérií rodinných akcí

PR článek

Jak se cvičí a pohybuje v přírodě, co dovedou sportovcům nabídnout v supermoderním centru Baluo, jak příjemný je pohyb ve vodě, například v olomouckém aquaparku. Prostě pohyb, děti a celé rodiny. Rodina v pohybu je totiž hlavní motto, které spojuje sérii akcí připravených na září, říjen a listopad. Pomyslným vrcholem série akcí je tradiční říjnová konference o rodinné politice města Olomouce.

Odbor sociálních věcí olomouckého magistrátu se rodinám věnuje dlouhodobě. Už pošesté se o této problematice bude diskutovat na velké konferenci, které se účastní odborníci i zástupci významných veřejných institucí. Konference se uskuteční 17. října. Více informací naleznete na rodinavpohybu.eu. A protože je každý ročník zaměřen na určitý aspekt rodinné politiky a ten letošní míří právě na otázky pohybu, je takto koncipován i nynější doprovodný podzimní program. Pohyb přitom nemusí být vnímán jen v prvoplánovém pojetí jako cvičení, ale i jako společné aktivity celých rodin.

„Zajímá nás, jak a kam se hýbe česká rodina. Budeme-li v tom orientovaní, budeme schopni rodiny podporovat v tom pohybu zdravém,“ vysvětluje podstatu letošního tématu vedoucí odboru sociálních věcí Michal Majer.

Už v neděli začal doprovodný program pohádkou v kině Metropol. Připraveny jsou ale i aktivity v centru Sluňákov, plavání v olomouckém aquaparku, v aplikačním centru Baluo budou odborníci seznamovat zájemce s různými aspekty pohybu a fyzické aktivity.

Přesný program najdete na prorodinu.olomouc.eu. Akce jsou podpořeny z dotace MPSV v rámci celostátní soutěže Obec přátelská rodině 2019.

Foto Pixabay.com

Štítky rodina, akce, pohyb, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.