středa 24. dubna 2024 Jiří

Tramtarie v první premiéře sezony představí komedii Poslední noc s Claudií

Divadlo Tramtarie představí v úterý svou první premiéru v letošní sezoně, půjde o crazy komedii s názvem Poslední noc s Claudií. Pod autorským titulem psaným na míru divadla i zdejším hercům je podepsán umělecký šéf Tramtarie Vladislav Kracík.

Inscenace, ve které se prolínají prvky parodie, situační komedie, kabaretu či scifi, vypráví ve třech povídkách o životě šedesátníka. Všech tří ústředních rolí se zhostil Marek Zahradníček. Dalších zhruba 50 postav ztvárňuje pětice dalších herců.

Komedie Poslední noc s Claudií je čtvrtá autorská hra Vladislava Kracíka, předchozí díla měla u diváků vždy velký ohlas a hrála se několik sezon. „Inscenace je tentokrát jiného rázu, předchozí kusy byly komedie vztahové. Tentokrát jde o crazy - komedii, bláznivou, nevypočitatelnou a lehkou," řekl dnes novinářům Kracík.

Hru tvoří tři povídky, v každé z nich je hlavní hrdina v jiné životní situaci. V první povídce je bývalým úspěšným sportovcem, ve druhé na roičovské dovolené a ve třetí ztvárňuje frontmana v nepříliš úspěšné rockové kapele. „Je to komedie o životě, tři muži, šedesátníci, se v ní setkají se smrtí. Doufám, že je to inscenace zábavná, je to inscenace, ve které se je na co dívat a zároveň je se i nad čím zamyslet," doplnil Kracík. Výrazným tématem hry je také Česko a češství.

Podle herce Marka Zahradníčka bylo zkoušení velmi náročné, přiznal přitom, že při závěrečné zkoušce už znejistěl, v jakém kostýmu se nachází a kterou roli zrovna hraje. „Myslím, že by se to mohlo líbit celému spektru diváků, nejen mým vrstevníkům," uvedl Zahradníček. Kromě něj se v inscenaci představí také Vít Pištěcký, Barbora Šebestíková, Tereza Toth Čápová, Dominika Hrazdílková a Václav Stojan.

Olomoucké divadlo Tramtarie pro tuto sezonu chystá čtyři premiéry pro dospělé a jednu pohádku. V plánu má například životopisnou hru o jezdci Formule 1 Nikim Laudovi, romanci Madisonské mosty či adaptaci filmu Naprostí cizinci. Divadlo příští rok v únoru oslaví 15 let své činnosti. V uplynulé sezoně uvedla Tramtarie celkem 272 představení, z toho 176 na domácí olomoucké scéně ve Slovanském domě. Divadlo navštívilo na domovské scéně přes 12 200 diváků, což je zhruba o 550 více než loni.

Autoři | Foto Facebook Divadlo Tramtarie

Štítky ČR, divadlo, Olomouc, FOTO, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.