středa 24. dubna 2024 Jiří

Prostějovské Kino Metro 70 dostalo finance na podporu od prestižní sítě Europa Cinemas

Kino Metro 70 obdrželo z prestižní sítě Europa Cinemas, jíž je členem, částku 227 tisíc korun. Peníze jsou určeny na podporu a rozvoj kina, a to především směrem k důrazu na evropskou a národní kinematografii.

„Aby kino na peníze dosáhlo, musí pravidelně plnit soubor podmínek a přistupovat k dramaturgii tak, aby byla co nejpestřejší a obsahovala velký podíl evropského a českého filmu,“ vysvětluje náměstkyně primátora Milada Sokolová. 

Síť Europa Cinemas každoročně vyhodnocuje přehledy s detailním uvedením všech odehraných filmů včetně takových podrobností jako je národnost režiséra a dalších členů štábu, aby bylo do nejmenších důsledků dohledatelné, jakou skladbu programu daný biograf nabízí. Dále musí být také vykázána činnost zaměřená na mladé publikum. Toto se odehrává vždy lednu, Europa Cinemas dlouhé měsíce kalkuluje výši podpory, aby na podzim udělilo dotaci za předchozí kalendářní rok.

„Mám velkou radost z toho, že se dramaturgie kina Metro 70 se setkala  s tímto úspěchem ze strany vysoce ceněné profesní organizace a chtěla bych za to velmi poděkovat i paní ředitelce Barboře Kucsa Prágerové a jejímu kolektivu,“ uzavřela Sokolová.

Foto Facebook Kino Metro 70 | Zdroj prostejov.eu

Štítky kino, finance, Europa Cinemas, Metro 70, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.