čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Prostějově odstartuje provoz mobilního kluziště už 8. listopadu. Letos s kulturními novinkami

Ruku v ruce s vánočním obdobím jde v Prostějově nová tradice, která získala oblibu široké veřejnosti. Jedná se o mobilní kluziště, jehož využití vedení města opět připravuje na předvánoční a vánoční období.

„Lidé budou moci opět bruslit pod širým nebem a mobilní kluziště o rozměrech patnáct krát třicet metrů využívat po dobu devíti týdnů, konkrétně v termínu od 8. 11. 2019 do 5. 1. 2020,“ uvedl primátor František Jura. 

Výsledným dodavatelem mobilní ledové plochy, který vzešel z elektronické aukce v rámci zadávacího řízení na výběr dodavatele, je firma ENERGO Choceň s.r.o., tedy stejný dodavatel jako v loňském roce.

Provozní doba kluziště je naplánována denně od 9:00 do 21:00 hodin mimo 24. 12. a 31. 12. kdy bude provoz do 16:00. Provoz kluziště bude zajišťovat stejně jako v loňském roce Domovní správa Prostějov.

„Lidé budou mít k dispozici skříňky s čtyřiadvaceti boxy k odložení věcí. Jednotlivé boxy jsou samostatně uzamykatelné s mincovním zámkem na dvacet korun. Ledová plocha bude opět nasvícena, stejně jako loni. Pro potřeby přezouvání budou využity stávající lavičky, které jsou umístěny pod habry. Tyto lavičky budou doplněny o další tak, aby byla zajištěna dostatečná kapacita míst pro přezouvání. Od těchto přezouvacích míst bude směrem k ledové ploše položen protiskluzový gumový povrch, aby nedocházelo k poškozování bruslí a dlažby. Na lavičky budou pro zvýšení komfortu pořízeny podsedáky, které budou obsluhou instalovány po provozní dobu kluziště,“ upřesnil první náměstek primátora Jiří Pospíšil. 

„Lidé budou mít bruslení zdarma s tím, že zpoplatněno bude pouze půjčování bruslí. Všechny podrobné informace budeme zveřejňovat na webu a facebooku města,“ doplnila náměstkyně Milada Sokolová a slíbila, že kluziště nabídne kulturní novinky.

Tisková zpráva | Foto prostejov.eu | Zdroj prostejov.eu

Štítky mobilní kluziště, led, Vánoce, trhy, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.