pondělí 6. května 2024 Radoslav

Hledají se talenty pro příští ročník festivalu Blues Alive

Pořadatelé prestižního mezinárodního festivalu Blues Alive v Šumperku vyhlásili soutěž, ve které hledají nové tváře pro tuto přehlídku. Klání s názvem Blues Aperitiv cílí nejen na bluesové hudebníky z ČR, ale i z okolních států. Nejlepší z nich se představí divákům a komisi, vítězové si pak budou moci zahrát příští rok po boku světových hvězd. O soutěž je každoročně velký zájem. Termín pro podání přihlášek končí příští rok 12. ledna, informovala mluvčí Domu kultury v Šumperku Michaela Horáková.

Mezinárodní soutěžní přehlídka hledá podle pořadatele nové talenty v žánru blues mezi neprofesionálními kapelami bez ohledu na zemi původu. „Dvěma souborům garantujeme postup na Blues Alive 2020, kde dostanou tradičně příležitost uvítat posluchače koncertem ve foyer Domu kultury. Šanci podívat se na festival získá rovněž kapela, která dostane nejvíce hlasů od publika. Vítěz diváckého hlasování rozjede jeden z půlnočních jam sessions, které se odehrávají po šumperských klubech a hospodách," uvedla Horáková.

Také další kapely z Blues Aperitiv, které zaujmou porotu, mohou dostat pozvánku k účinkování na vedlejších scénách Blues Alive, jiných českých festivalech či na přehlídkách v Polsku, doplnili pořadatelé.

Ze všech přihlášených kapel bude vybráno sedm postupujících a dva náhradníci. Jednadvacátý ročník přehlídky talentů s názvem Blues Aperitiv se uskuteční 28. března 2020 ve velkém sále Domu kultury, kde se vybrané kapely představí před odbornou mezinárodní porotou sestavenou z hudebních publicistů, hudebníků a před diváky, dodala mluvčí šumperského domu kultury.

Do letošního ročníku Blues Aperitiv se přihlásily tři desítky kapel z Česka i zahraničí. Mezinárodní bluesovou soutěž si nenechali ujít hudebníci z Polska, Slovenska i USA. Nejlepší z nich se představí v nadcházejícím programu největší středoevropské přehlídky bluesové muziky Blues Alive, která se uskuteční v Šumperku od 14. do 16. listopadu.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, hudba, festival, Blues Alive, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.