neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

VÍKEND PODLE DRBNY: Vzpomínky na revoluční listopad i spousta strašidel

Všude spousta strašidel a tajuplná atmosféra. Na tento víkend jsou totiž na hradech, v zoo i v muzeích připraveny pro návštěvníky tematické prohlídky. Koho neláká podzimní atmosféra, může zajít třeba na hokej nebo zavzpomínat na listopad '89.

PÁTEK:

Nastartovat nadcházející víkend můžete třeba dnes odpoledne v nákupním centru Olomouc CITY, kde se od 16 hodin koná Casting soutěže Miss Czech Republic 2020

Kdo by se raději zchladil, tak má možnost na třináctém kole hokejové extraligy. Hrát bude od 18 hodin Olomouc proti Spartě.

Divadlo na Šantovce zase nabídne od 20:00 k příležitosti třicátého výročí listopadu ‘89 Listování na téma Mé dětství v socialismu. Známé osobnosti si připravily příběhy, které tvoří mozaiku příběhů, emocí a vzpomínek na svá dětská léta z tohoto období. Hrají Věra Hollá a Pavel Oubram. 

V Bounty rock café vystoupí australské blues rockové trio Vdelli, které přijede v rámci jejich evropského turné u příležitosti vydání novinkového alba „Out Of The Sun".

SOBOTA:

V sobotu na vás čeká strašidelný víkend v pevnosti poznání. Ta se totiž promění na Pevnost duchů! Od 11 do 22 hodin si muzeum připravilo expozice se strašidelným programem, kterým návštěvníky provedou přátelští duchové, tajemní upíři i roztomilí vampýrci. Připravené bude například degustační menu upírů nebo tajemné bludiště. 

I olomouckou zoo ovládnou od 14 hodin strašidla a jiné hrůzostrašné bytosti. Večer duchů, který potrvá celý víkend, slibuje idilickou podzimní atmosféru s halloweenskou výzdobou a dokonce nějaké dobroty na zahřátí. Návštěvníci, kteří přijdou v kostýmu se navíc mohou zúčastnit soutěže Miss děs.

U jezera Poděbrady se od 10 hodin budou dlabat dýně. Stačí si jí jen předem rezervovat a přijít. Čekat na vás budou i různé dýňové dobroty. 

NEDĚLE: 

Spolu s víkendem v neděli končí také hlavní návštěvnická sezóna hradu Šternberk. Prohlídky hradu budou doplněné o divadelně naučný program „Povídání o historii zbraní". Během interaktivní prohlídky se dozvíte o vývoji sečných a palných zbraní od středověku po nedávnou minulost.

Během celého víkendu budou na hradě Bouzov od 17 do 19 hodin večerní tajemné prohlídky při svíčkách, při kterých možná uvidíte i strašidla. Od 16 hodin navíc můžete s dětmi vyrábět v tradičních strašidelných dílnách. 

Pokud nebudete mít podzimní atmosféry dost, přijďte na lampionový průvod do obce Náklo. Začínat bude v 17:30

Štítky akce, víkend, tipy, Olomouc, kultura, hokej, halloween

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.