úterý 7. května 2024 Stanislav

Kurz správy firemního Facebooku i vánoční vyrábění. Podívejte se na nabitý program Vaultu 42

Listopad a prosinec je nabitý akcemi ve Vaultu 42. Naučte třeba základy grafického designu, základy správy firemního Facebooku, přijďte na zajímavou přednášku o Bhútánu, nebo si odpočiňte při výrobě vánočních dárků.

Zlepšete své dovednosti

Říká se, že kolik znáš jazyků, tolikrát jsi člověkem, což by se s nadsázkou by se to dalo převést i na dovednosti. Tak proč se nestát třeba odborníkem na ovládání hlasového asistenta Googlu? V pondělí 10. listopadu se na workshopu vývoje pro hlasové asistenty naučíte, jak tuhle novinku co nejlépe zužitkovat v práci i v domácnosti a také jak naprogramovat vlastní hlasovou aplikaci.

Kdo chce vzít učení vážněji, pro toho je připraven na pátek 19. listopadu v rámci Vault Academy kurz Základy grafického designu. Je vhodný pro všechny, kteří nemají s tvorbou grafiky zatím žádné zkušenosti. Lektoři  z Design Restart studia vás naučí práci v online nástroji Canva. 

Pro správce firemních facebooků je pak 27. listopadu nachystáno školení základů o jeho správě. Jakub Wittka na praktických ukázkách předvede, jak na správnou facebookovou propagaci firmy. Kurz je vhodný nejen pro začátečníky. Na své si přijdou i mírně pokročilí. 

V případě, že chcete rozjet vlastní business, podnikatel Martin Kümpel vám dá rady do začátku na kurzu Jak začít podnikat. Řekne vše o nástrahách, které na každého podnikatele na začátku číhají a poradí, jak se jim vyvarovat. Pomůže také rozvinout vaše nápady a přenést je do podnikatelského plánu. 

Odpočiňte si a buďte kreativní

V Sámošce na konci vesmíru se bude ve čtvrtek 13. listopadu kouzlit s lepidlem. Za rovnou stovku si během večera vyrobíte krásné věci pro sebe, své přátelé nebo rodinu.

A protože advent klepe na dveře, 27. listopadu se na stejném místě budou vyrábět adventní věnce a vánoční věnce na dveře. Přesně o pět dní později se budou v Sámošce vyrábět i originální vánoční dárky - malované plátěnky nebo trička. 

Zábavu slibuje také Film Aréna, na které se podruhé sejde parta filmových školometů. Kdo hádku vyhraje? Zjistěte to 29. listopadu

Přijďte na přednášku nebo diskuzi 

O architektuře i o životě. Ve Vaultu 42 se 20. listopadu představí studio Raketoplán, které se snaží uvádět prostředí do pohybu a nabízet lidem dobré pozadí pro život i snění. Popovídat si s vámi přijdou zakladatelé studia Radek Vaňáč a Pavel Nalezený.

Jaké je to přátelit se s mnichy nebo pít žabí pálenku? Na přednášce Rub a líc bhútánského štěstí vám to prozradí Matouše Hurtík s Kristýnou Tronečkovou, a to 21. listopadu. Vyprávět budou o životním stylu, ekonomice i místech, kam se turisté jen těžko dostanou. 

A bude i soutěž

Regionální finále Soutěž a Podnikej pro všechny středoškolské studenty bude 11. prosince. Pořádá ji Nadační Fond Vzdělávání a Podnikání, který se snaží o podporu podnikatelského a kritického myšlení u studentů.

Autoři | Foto studio Raketoplán

Štítky Vault 42, kultura, vzdělání, zábava, přednáška, program, Olomouc, tvoření

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.