neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

FOTO: Dizajntrh počtvrté v Olomouci

O víkendu 23. a 24. listopadu se koná v Konviktu již čtvrtý ročník prodejní přehlídky nezávislých tvůrců s názvem Dizajntrh.

Více než sto českých a slovenských nezávislých tvůrců představí svou tvorbu v Uměleckém centru Univerzity Palackého v Konviktu v Univerzitní ulici. 

Škála vystavovatelů je velmi pestrá, na své si přijde prakticky každý. Od módy a ručně pleteného oblečení a doplňků nebo originálních triček nejen pro děti, přes ručně dělaná plyšová zvířátka, polštářky či váčky s bylinkami, až k přírodní kosmetice nebo ručně dělané bižuterii. Za pozornost stojí i stánek, kde jsou veškeré výrobky vytištěny na 3D tiskárně. Pro návštěvníky nechybí stánky s výtvarnými potřebami s nejrůznější nabídkou ozdobných papírů, přání, pohledů, visaček nebo různých cedulek.

Kromě množství nejrůznějších vystavovatelů je připraveno také občerstvení, kde si návštěvníci mohou vybrat mezi pokrmy pro vegetariány i masožravce. K dispozici jsou samozřejmě i kavárny, a to na každém patře. Na své si přijdou i milovníci sladkého nebo raw cukrovinek.

Pro návštěvníky je připraveno množství workshopů. Jedná se například o tvorbu sojových svíček, která probíhala během sobotního dne, malování na textil nebo workshop, ve kterém si můžete sami namíchat netradiční koření nebo vyrobit originální vánoční přání.

Pořadatelé nezapomínají ani na děti. Pro ty je připraven v přízemí animační program či v rámcí chill zóny v podkroví velká dřevěná autodráha.  V sobotu rovněž proběhlo dětské autorské čtení.

Vstupné na akci je 40 korun a otevřeno je od 10 do 18 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky kultura, Dizajntrh, Olomouc, móda, autorská tvorba, workshopy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.