neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Vánoční trhy ve Šternberku nabídnou bohatý program. Pozor na uzavírky v centru

Vánoce se blíží, na Hlavním náměstí ve Šternberku byl v pondělí postaven vánoční strom, slavnostně rozsvícen bude v neděli 1. prosince v pět hodin odpoledne. A je to strom s příběhem...

Program první adventní neděle doplní pouliční divadlo Trampoty s Ježíškem, kdy náměstí zaplní andělé s obrovským kočárkem, ve kterém povezou nezbedného a rozverného Ježíška.

Letošní adventní program organizují Městská kulturní zařízení Šternberk (MKZ), která připravila bohatý program nejen na adventní neděle.  Nenechte si ujít příjemnou možnost setkat se se svými přáteli u horkého punče na Hlavním náměstí.

Na druhou adventní neděli, 8. prosince, je připraveno 8 metrů vánočního štrúdlu. Tuto dobrotu přímo na náměstí rozkrojí a nabídne občanům starosta Stanislav Orság s radními. Přijďte ochutnat umění kuchařek ze školní jídelny ve Svatoplukově ulici.

Na adventních programech pořádaných MKZ se aktivně podílejí svými vystoupeními: Pěvecký sbor Šternberk (1. prosince); Pěvecké sbory gymnázia a ZŠ Dr. Hrubého (8. prosince); Česko zpívá koledy 11. prosince, ve spolupráci se ZŠ Svatoplukova); Pěvecký sbor ZŠ Svatoplukova a ZŠ náměstí Svobody (15. prosince); Vocallica (Šternberk zpívá koledy 18. prosince); Základní umělecká škola (22. prosince).

O hudební doprovod při rozlučce se starým rokem a vítáním nového se postará DJ GAJDY.

Akce byla finančně podpořena z prostředků Olomouckého kraje a z rozpočtu města Šternberka.

V souvislosti s adventními akcemi proběhnou uzavírky v centru města. Úplná uzavírka proběhne v neděli 1., 8., 15. a 22. prosince vždy od 13 do 20 hodin, uzavřeno bude Hlavní náměstí a Radniční ulice. Na Silvestra 31. prosince bude od 20 hodin do 10 hodin Nového roku uzavřeno Hlavní náměstí. Objížďka povede po přilehlých ulicích Čechova, ČSA a U Horní brány.   

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Facebook Město Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.