pondělí 29. dubna 2024 Robert

IMPERIAL POD: O tom, jestli potřebuje Joker druhý díl a nové obsazení plánovaného Batmana

Moudrý člověk kdysi řekl, že si nepřestáváme hrát, protože stárneme, ale že stárneme, protože si přestáváme hrát… A to ani nevěděl, že v budoucnosti budeme hrát hry ve virtuální realitě, do kina budem chodit na komiksy a Netflix nám bude pod nos servírovat nový seriál každý den. Nestárnout zkrátka nikdy nebylo lehčí. A právě proto vám přinášíme report ze světa pop-kultury, ať víte na co se těšit a co rozhodně nevynechat…

O Imperial Pod

Ve světě, kde všichni můžou mít svůj Youtube kanál, se i Kuba a Rikki rozhodli, že je čas podělit se se světem o jejich hovory o věcech, na kterých nezáleží.

Jejich znalosti her, filmů a seriálů byly již od útlého věku považované za něco nepřirozeného. Strach a zejména pohrdání společnosti chlapce dohnal do ústraní. Oba museli své skutečné identity potlačovat a roky předstírat, že jména jako Tolkien, Lucas, Lee, Asimov nebo Kubrick jim nic neříkají. Společně s masami proudili do kin na filmy o třpytivých úpírech, kteří nemají zájem o krev, ale o vaše city. V momentě, když depilovaný vlkodlak vyznal lásku miminu si Kuba řekl: “A dost!” Popadl telefon a vytočil číslo jediného stejně mentálně postiženého člověka co znal... Rikkiho.

Oba přátelé si toho dne slíbili, že už nikdy nebudou potlačovat své schopnosti a využijí je ve jménu dobra k bavení podobně narušených jedinců. A tak byl zrozen podcast o filmech, seriálech, hrách a občas sra*kách... Imperial Pod.

Imperial Pod můžete sledovat na jejich oficiálním Facebooku, Youtube či Spotify. Naživo je uslyšíte každé úterý na Radiu R.

Poslední týden nám v zámoří do kin vtrhlo hned několik filmů a zatím to vypadá, že ani jeden nebude propadákem... O to se postaral jak poslední Terminátor, který úspěšně terminoval celou sérii, tak Charlieho Andílci, kteří by do kin nepřitáhli ani samotného Charlieho. Naopak chvalozpěvům ze strany kritiků se dostalo válečnému filmu Sama Mendese, 1917. Tento snímek z První světové války se snaží o maximální imerzi publika pomocí unikátní natáčecí metody, kdy je celý film zachycen jako jeden záběr. Stejné chvály se dostalo i filmu prostlulého hrobaře Star Wars franŠízy, Riana Johnosona, Knives Out (Na nože). Hvězdně obsazená detektivka možná nezaskočí zkušené detektivy v publiku, přesto jde o fajn podívanou s nejedním překvapivým zvratem.

Když už jsme u těch premiér, viděli jsme také třetí epizodu Mandaloriana, Star Wars seriálu, kde má každá epizoda rozpočet větší než kdejaká rozvojová země. Mandalorian i nadále potvrzuje, že je produktem lidí, kteří milují originální filmovou trilogii a kvalita epizod má prozatím vzestupnou tendenci. 

Vzestupnout tendenci má také casting nového Batmana režírovaného Mattem Reevesem. Neuplyne týden, abychom nedostali oznámení o další hollywoodseké celebritě připojující se k chystanému filmu o nejslavnějším detektivovi/šílenci, co se převléká za netopýra a mlátí jiné šilence po hlavě. Posledním přírustkem Reevesova filmu je John Turturo, který ztvární roli mafiánského bosse Carminea Falconeho. Turturo se tak připojuje k Colinu Farrelovi - Penguin, Andymu Serkisovi - Aflred Pennyworth, Zoë Kravitz - Catwoman a Robertu Pattinsonovi - Batman. Na film se můžeme těšit v létě 2021.

Minulý týden také přinesl debatu o pokračování letošního hitu, Joker. I přesto, že se režisér Todd Phillips i hvězda filmu Joaquin Phoenix nechali slyšet, že pokračování neplánují, nyní mají přibližne jednu miliardu důvodů proč toto tvrzení znovu zvážit. Joker se totiž stal prvním R-rateovaným filmem, který vidělal přes miliardu dolarů! Přirozeně, Warner Brothers tlačí na Phillipse, aby k pokračování příběhu Arthura Flecka došlo. Jestli tomu tak však bude je zatím ve hvězdách. 

No a co vy na to? Potřebuje Joker pokračování? Pokud chcete slyšet, co si o tom myslí profesionální amatéři z Imperial Pod - podcastu o filmech, hrách a seriálech, můžete se zaposlouchat zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Imperial Pod, filmy, recenze, hry, popkultura, Star Wars, Batman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.