pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Video: Kino ve Šternberku slaví sto let, přijede mu popřát Aneta Langerová

Před sto lety, v roce 1915 se začalo ve šternberském kině na Náměstí svobody promítat. Tehdejší kino Hess začalo zprvu promítat němé filmy a ve dvacátých letech přešlo také na filmy se zvukem. Objekt prošel několika rekonstrukcemi, až do současné podoby, kterou navrhl v 70. letech architekt Vladimír Kalivoda.

Oslavy tohoto výročí budou velkolepé. V sobotu 5. září organizátoři připravili operní galavečer s operní pěvkyní Annou Kohoutkovou a jejím vzácným hostem Cecilií Valls, španělskou sopranistkou.

O týden pozdějí vystoupí v kině Aneta Langerová, která představí své nové CD Na Radosti. „Jde o opravdu krásný projekt. Aneta přijede s celou kapelou a violoncellem,“ říká organizátor oslav Petr Endrödy.  Vstupenky na toto vystoupení je možno zakoupit v informačních centrech ve Šternberku, Uničově a v Olomouci.

V pátek 18. září vystoupí místní kapely Cabo Wabo a The Gardeners společně na jednom podiu.

Na své si přijdou také ti, kteří mají rádi filmové projekce. Mimo filmu Rychle a zběsile 7, se bude promítat také film Heleny Třeštíkové Mallory a dvě pohádky pro děti, které budete moci navštívit v neděli odpoledne. Zvláštní bude projekce filmu Requiem za sen, který se bude přehrávat analogovou technikou na klasický 35 milimetrů široký kinofilm. „Návštěvníci budou moci navštívit promítací kabinu a podívat se, jak se musí film připravit, aby se vůbec dalo promítat. Na všechny návštěvníky se moc těšíme a budeme rádi, když budeme moci takto významné jubileum oslavit společně,“ uzavírá Petr Endrödy.

Zdroj: PR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.