sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

IMPERIAL POD: O tom, jaká očekávání jsou od Black Widow nebo o filmu V Síti

Fanoušci filmů, seriálů i her měli minulý týden žně. Nový film Martina Scorseseho, trailery na Jamese Bonda a Black Widow, zvěsti o dvou nových projektech mapující život Michaela Jacksona a mnoho dalšího. Pojďme si tedy všechny novinky ze světa pop-kultury shrnout a rozebrat…

O Imperial Pod

Ve světě, kde všichni můžou mít svůj Youtube kanál, se i Kuba a Rikki rozhodli, že je čas podělit se se světem o jejich hovory o věcech, na kterých nezáleží.

Jejich znalosti her, filmů a seriálů byly již od útlého věku považované za něco nepřirozeného. Strach a zejména pohrdání společnosti chlapce dohnal do ústraní. Oba museli své skutečné identity potlačovat a roky předstírat, že jména jako Tolkien, Lucas, Lee, Asimov nebo Kubrick jim nic neříkají. Společně s masami proudili do kin na filmy o třpytivých úpírech, kteří nemají zájem o krev, ale o vaše city. V momentě, když depilovaný vlkodlak vyznal lásku miminu si Kuba řekl: “A dost!” Popadl telefon a vytočil číslo jediného stejně mentálně postiženého člověka co znal... Rikkiho.

Oba přátelé si toho dne slíbili, že už nikdy nebudou potlačovat své schopnosti a využijí je ve jménu dobra k bavení podobně narušených jedinců. A tak byl zrozen podcast o filmech, seriálech, hrách a občas sra*kách... Imperial Pod.

Imperial Pod můžete sledovat na jejich oficiálním Facebooku, Youtube či Spotify. Naživo je uslyšíte každé úterý na Radiu R.

Začněme trailery na dva nové filmy o populárních fiktivních špionech - Black Widow a Jamese Bonda. Oba filmy nás čekají začátkem příštího roku a oba filmy slibují akční jízdu opředenou spiknutím a intrikami. V případě Black Widow se můžeme těšit na podívanou připomínající Captain America: Návrat prvního Avengera (Captain America: The Winter Soldier). Scarlett Johansson jako Natasha Romanová se bude muset postavit své minulosti a společně se spojenci (David Harbor, Rachel Weiss) porazit Taskmastera, proslulého marvelovského zloducha. Na druhé straně James Bond vypadá, že si užívá zaslouženého důchodu, když je náhle zpět povolán do akce. Bond ‘No Time To Die’ se netají tím, že bude poslední bondovkou s Danielem Craigem v hlavní roli a z celého traileru jde cítit, že sázky jsou tentokrát proklatě vysoko. Třešničkou na dortu je poté Rami Malek (Bohemian Rhapsody), jako Bondův antagonista. Oba filmy zatím vypadají velmi slibně. Bondovky se dočkáme v dubnu a Black Widow v květnu 2020.

Šokující zprávou posledního týdne je oznámení ne jednoho, ale dvou projektů o Michaelovi Jacksonovi. Ten první je muzikál produkovaný Johnny Deppem. Příběh krále popu má být vyprávěn z pohledu jeho slavné rukavice, která má v broadwayské show stát za Jacksonovým kontroverzním chováním. Druhý, méně bizardní projekt, má na svědomí Graham King, producent Bohemian Rhapsody. King plánuje epický biografický snímek ve stejném stylu, jako byla hudební pecka o Freddy Mercurym.

Fanoušci monster-filmů si podle posledních zpráv muset ještě počkat na filmový duel King Konga a Godzilly - chystaný film Kong vs Godzilla byl totiž odložen z března na listopad 2020. Oficiální důvody nebyly uvedeny, ale spekulace napovídají tomu, že po vlažném přijetí posledního filmu o obří radioaktivní ještěrce se studio snaží aby Kong vs Godzilla byl tou nejkvalitnější možnou podívanou. Pokud vás ale berou opičáci na filmovém plátně, máme pro vás i dobrou zprávu. Disney a Fox udájně pracují na rebootu Planety Opic… už zase. Projekt tentokrát kormidluje Wes Ball, režisér Labyrintu (Maze Runner). 

Na poli seriálů s potěšením reportujeme, že Watchmen, seriál rozvíjející děj jednoho z nejproslulejších komiksů, se blíží do finále a posledních pár dílů nás nadchlo. Stejně tak Mandalorian, Star Wars seriál o vesmírném lovci odměn si i nadále drží vysokou laťku kvality. 

Co se premiér týče, poslední týden jsme měli možnost shlédnout hned dvě. První je dokumentární film Víta Klusáka a Barbory Chalupové, V Síti. Tento mrazivý dokument sleduje chování sexuálních predátorů na internetu a rozdmýchává diskuzi o tom, zda jsou děti na webu v bezpečí. Tato šokující podívaná možná není ideálních filmem na rande nebo na oddech v páteční večer, přesto se jedná o zážitek, který by si člověk neměl nechat ujít, obzvláště pokud má a nebo plánuje potomstvo.

Druhou premiérou byl Irčan, film od legendy gangerských filmů, Martina Scorseseho. Tento gangsterský epos sleduje příběh Franka Sheerana (Robert De Niro) v několika fázích jeho kriminální kariéry. Velkým lákadlem filmu bylo využití revoluční technologie digitálního omlazování, které bylo mimo De Nira dopřáno i Al Pacinovi a Joe Pescimu. Všichni pánové hrají naprosto skvěle, ale technologie bohužel nedokáže vše a výsledek je kolikrát rušivý a několikrát až k smích (obzvlášť v akčnejších scénách). Mladá hlava se starýma očima a posazená na starém těle zkrátka člověka vytrhne z děje. Další drobnou výtkou je pomalé tempo filmu. Celková stopáž činí tři a půl hodiny a kolikrát je to bohužel cítit. Celkově se však jedná o film důstojně stojící vedle Godfellas či Casina a byli bychom překvapeni, kdyby si Irčan nevydupal aspoň jednoho Oscara.

Na závěr týdeního reportu z pop-kultury bychom rádi zmínili Star Wars Jedi: Fallen Order, novou Star Wars hru od studia Team Respawn. Hry ze světa Hvězdných Válek mají v poslední době poměrně pošramocenou reputaci - zejména Battlefront 2 napěchovaný mikrotransakcemi zanechal fanouškům pachuť v ústech. Fallen Order však rozmělňuje veškeré pochyby, které mohli hráči mít. Hra je ve všech směrech kvalitním počinem. Je však, podobně jako Epizoda VII, The Force Awakens, sázkou na jistotu a spoléhá až příliš na ověřené mechaniky “vypůjčené” jiných her. Příběh je bohužel poněkud nenápaditý a při hraní budete mít pocit, že sledujete filler epizodu Clone Wars. I přes tyto výtky hru rozhodně doporučujeme všem fanouškům Star Wars. Ti, kteří hledají originalitu udělají lépe když vyzkouší Death Stranding.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Imperial Pod, filmy, Radio R

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.