pátek 29. března 2024 Taťána

Šternberské Letní divadelní hraní je u konce, chystá se další ročník

Šternberské kulturní léto pod hvězdami se dostalo ke svému závěru – obyvatelé města Šternberk a jeho návštěvníci mohli shlédnout poslední ze čtveřice Open air akcí v roce 2015 pořádaných Olomouckou agenturou ARKS Plus s. r. o. Po opeře Turandot, Letním hudebním hraní a hudebním festivalu Šternberský kopec se konalo Letní divadelní hraní, které se uskutečnilo v zahradě Státního hradu Šternberk ve dnech 18. – 20. 8. 2015

Letní divadelní hraní se již tradičně konalo ve třech dnech. Na první den bylo naplánováno divadelní představení v podání Šternberských ochotnických komediantů (ŠOK) – s černou komedií Mrzák inishmaanský. Představení však muselo být zrušeno, z důvodu velice intenzivního deště.

Druhý den vystoupil Jan Holík, jako představitel one man show Caveman. Představení, které sklízí úspěchy po celém světě, obstálo i před Šternberským publikem, které se přišlo zasmát až k slzám v počtu přes 800 diváků. Díky této komedii se diváci dozvěděli hlavní příčinu, proč si ženy a muži rozumí i nerozumí, jaké jsou mezi oběma pohlavími rozdíly a zejména proč bez sebe nemohou žít.

Posledním dnem letošního Letního divadelního hraní byl koncert Sester Havelkových. Dobové kostýmy, profesionální výkon a autentická interpretace doby uchvátila diváky, kteří se duchem vrátili do dob černobílých filmů.

Letní divadelní hraní 2015 i přes nepřízeň počasí v prvním dni shlédlo přes tisíc spokojených diváků, kteří se tak již dnešního dne mohou těšit na Šternberské kulturní léto pod hvězdami v roce 2016.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.