neděle 12. května 2024 Pankrác

Kino Hvězda čeká na jaře oprava střechy. Promítání a provoz kina práce neomezí

Přerovské kino Hvězda čeká na jaře příštího roku rozsáhlá oprava střechy. Náklady jsou vyčísleny na 8,4 milionu korun. Podle náměstka přerovského primátora Michala Záchy (ODS), by práce provoz kina neměly omezit. Podle něj je oprava střechy nezbytná, protože je v havarijním stavu.

„Do budovy zatékalo. Na základě upozornění provozovatele jsme zpracovali projektovou dokumentaci, vyřídili jsme povolení a stavbu finančně vysoutěžili. Na jaře příštího roku se to bude realizovat,“ uvedl Zácha.

Přerov do budovy z 80. let minulého století, kde sídlí jediné kino ve městě s kapacitou téměř čtyři sta míst, investuje každoročně. Město původně odhadovalo, že náklady na opravu střechy nad kinosálem i provozními prostory budou činit 11,2 milionu korun, v soutěži se ale podařilo částku snížit.

Problémy se střechou kino řeší delší dobu. Zatéká přes ni hlavně na pánské toalety, odkud byla vyvedena vzduchotechnika na střechu. Podle vedoucí kina Svatavy Měrkové problémy začaly při tání sněhu a zhoršovaly se s každým deštěm. „Nejhorší byly přívalové deště, kdy jsme nevěděli, co čekat. Řešilo se to lokálními vysprávkami, ale to nepomáhalo a zatékalo dál,“ řekla již dříve Měrková.

Kino Hvězda bylo postaveno v roce 1975. Kinosál s kapacitou 399 míst je zároveň krytem civilní ochrany, v němž by v případě nebezpečí našlo útočiště devět set lidí. Kino vlastní přerovská radnice a provozují jej Kulturní a informační služby města Přerova. Do úprav kina Hvězda v posledních letech vynaložilo město několik milionů. Investovalo se do digitalizace, podlah a sedaček i vzduchotechniky. Od 90. let je to jediné přerovské kino. Dříve se v Přerově promítalo ještě v kinech Oko a Panorama.

Autoři | Tisková zpráva | Foto prerov.eu

Štítky ČR, správa, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.