čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucká zoo chystá pro návštěvníky stezku v korunách stromů

Příští rok chystá Zoo Olomouc pro návštěvníky velké lákadlo v podobě nové lávky v korunách stromů. Návštěvníci tak budou moci vidět zoo z úplně nové perspektivy.

Novou lávku bude financována z peněz soukromého investora, který už v zoo provozuje lanové centrum Lanáček.

"Pověřili jsme (rada města) ředitele zoo, aby podepsal smlouvu na vybudování stezky. Stavět by se měla začít na podzim a zprovozněna má být příští sezónu," uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec.

Stezka je projektována jako 170 metrů dlouhá lávka. Před započetím stavby musí odborníci posoudit stav stromů. "Stromy kvůli suchu trpí a nejsou odolné vůči kůrovci. Bude proto proveden průzkum, které z nich jsou schopny lávku unést," podotkl Jakubec.

V posledních letech se svatokopecká zoo snaží zatraktivnit nabídku, aby uspěla ve stále tvrdší konkurenci ostatních zahrad. Například předloni dokončila nový výběh pro vzácné levharty mandžuské. Areál má podobu jeskyně s vyhlídkovou terasou.

Letos v červenci zoo zprovoznila další část safari zaměřenou na Afriku, jejíž vybudování stálo téměř dva miliony korun. Zbývající tři části safari by měla zoo postavit v následujících třech letech. Celá trasa safari bude po dokončení měřit zhruba pět kilometrů.

Svatokopecká zoo patří dlouhodobě k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Návštěvnost zoo na Svatém Kopečku loni po předchozím poklesu vzrostla. Jejími branami v roce 2014 prošlo 356.909 návštěvníků, což je bezmála o 36.000 lidí více než o rok dřív.

Autor: Jakub Wittka / ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.