pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Víkend láká na kováře i pohodový koncert

Ještě nevíte, co budete dělat o víkendu? Olomoucká Drbna pro vás vytipovala několik akcí, které se rozhodně vyplatí navštívit.

Hefaiston na hradě Helfštýn

V sobotu a něděli můžete na Helfštýně obdivovat kováře při práci na svých kovových skvostech. Mnohé z děl pak zůstávají trvale na hradě či ozdobí nedaleké město Lipník nad bečvou. Návštěvníci se mohou těšit na klasické i umělecké kovářství, šperky, zbraně i kovolitecké práce. Na hrad Helfštýn tradičně dorazí kováři z celého světa, což z této akce dělá nejvýznamnější setkání kovářů roku.

Oslavy maršála Radeckého v Olomouci

Už třináctý ročník se uskuteční v sobotu a neděli v centru Olomouce. Oslavy významného českého vojevůdce a stratéga každý rok přilákají do Olomouce mnoho návštěvníků. Hlavní program se uskuteční v sobotu, kdy návštěvníky čeká vystoupení domácích i zahraničních vojenských hudeb a slavnostní příjezd postavy maršála Radeckého, kterého i letos ztvární známý herec a moderátor Václav Žmolík.

Venkovní koncert The Gardeners

V páteční devatenáctou hodinu bude atmosféra sportovního areálu Sport Hodolany patřit skupině The Gardeners. K poslechu si můžete dát výborné poličské pivo a speciality z místního grilu. Pozor, stůl je potřeba si zarezervovat s předstihem na čísle 777 941 901. Areál leží kousek od hodolanského fotbalového hřiště, do areálu se dostanete z ulice Šafaříkova.

Moravský bikemaraton pro sportovní nadšence

Sportovci můžou dorazit i na tradiční setkání cyklistů na Moravský bikemaraton, který se koná v sobotu od 11:00 do 17:00. Projedete se na horském kole podhuřím Jeseníků, trať si můžete zvolit hned ze tří - 30 km, 50 km a 80 km s výjezdem na Brníčko, vrchol Bradlo a paronamatickými výhledy po okolí.Oblíbený junior bikemaraton pro děti a mládež a kategorie rodičů s dětmi, hendikepovaných sportovců a samozřejmě i velmi populární souboj nad 110kg i kategorie pro ty, co si tak netroufají, mají svou "tourist open". Více na http://www.cyklomorava.cz

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.