neděle 5. května 2024 Klaudie

V Prostějově probíhá soutěž sportovních fotografií. Nejlepší budou viset v galerii sportovní haly

Sportovní komise Rady města Prostějova letos pořádá další ročník fotosoutěže na téma „Sportovní fotografie prostějovského sportu“, jejímž cílem je mimo jiné podpořit syntézu kultury a sportu v Prostějově. Platformou soutěže jsou internetové stránky sportovní komise (www.skmpv.cz), kde taktéž probíhá hlasování široké veřejnosti. 

Hodnocení fotografií však probíhá ve dvou fázích, první tedy formou veřejného hlasování na webových stránkách, druhá představuje kombinaci počtu hlasů odborné komise tří fotografů a hlasů veřejnosti. Vyhodnocení soutěže proběhne v rámci akce Sportovec města Prostějova 2019, které je podle informací sportovní komise plánováno na letošní březen. Nejlepší fotografie budou viset v galerii sportovní haly Sportcentra - DDM. 

Fotosoutěž je rozdělena na dvě kategorie - umělecká sportovní fotografie a sportovní fotografie. Fotografové si sami volí, v jaké kategorii soutěží, přičemž maximální počet fotografií od jednoho autora jsou dvě v rámci jedné kategorie. Do první kategorie patří fotografie, u kterých převažují emoce z prostřední sportu. „Kde barvy a stíny převažují nad složkou - sportovním výkonem. Mohou to být i hrátky s úpravou fotografie,“ píše Karel Ondrůj na stránkách sportovní komise. Do druhé kategorie by se měly řadit fotografie zachycující sportovní výkon, nebo emoce s ním spojené. 

Zahájení pátého ročníku proběhlo 20. prosince 2019 a uzávěrka pro hodnocení je 1. února 2020. Hlasování veřejnosti letos proběhne od 1. února do 1. března 2020.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky fotografie, soutěž, sport, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.