čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jak se vařila káva v minulosti? Odpoví výstava mapující historii vaření kávy

Káva a její minulost je hlavním tématem nově otevřené výstavy ve výstavní síni Staré radnice v Hraniích na Přerovsku. K vidění bude nejen popis vaření kávy v minulosti, ale také staré mlýnky na kávu a nejrůznější kávové soupravy. Součástí expozice jsou také fotografie kdysi slavných kaváren, které ve městě existovaly.

"Celou výstavu budou doprovázet také akce pro malé i velké," podotknul mluvčí radnice Petr Bakovský.

Návštěvníci expozice s názvem Káva aneb Velké kouzlo malého zrnka mohou obdivovat nejen staré mlýnky na mletí kávy a přístroje na její přípravu, ale také jedinečný přístroj vakuum pot, na kterém příprava kávy fascinuje i po téměř 200 letech, co přístroj spatřil světlo světa.

"Výstava představuje dějiny kávy od nejstarší dob po současnost a vše, co souvisí s kávou včetně spousty zajímavostí, jako jsou například příznivé účinky kávy na naše zdraví," uvedl Bakovský.

Výstava potrvá do 11. října, pokud tedy plánujete navštívit Hranice, určitě nezapomeňte tuto expozici navštívit. Nebude totiž chybět i ochutnávka kávy, a to během prohlídky pražírny a kafírny s ukázkami pražení.

V neděli 20. září jsou součástí výstavy také tvořivé dílny pro děti i jejich rodiče, kde budou vyrábět třeba kávové svíčky.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.