sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Třetí divadelní sezóna Divadla na Šantovce startuje, přijede Richard Krajčo i Vilma Cibulková

Divadlo na Šantovce vstupuje do nové, již třetí sezóny ve velkém stylu. Dramaturgie pečlivě připravila reportoár, kde září taková jména, jako třeba Jiří Langmajer, Richard Krajčo, Adéla Gondíková či Vilma Cibulková. Divadlo se chce letos také letos soustředit na program pro nejmenší.

Návštěvníci Divadla na Šantovce čekají v této sezóně výjimečná představení, show a koncerty. Těšit se můžou například na Rychlé šípy Slováckého divadla, které se staly ihned po premiéře jednou z nejúspěšnějších komedií Slováckého divadla poslední doby. DIváci se mohou těšit na klasické charaktery z knih a komiksů z pera Jaroslava Foglara, Rychlonožkovi prupovídky i časté poučení Mirka Dušína. Inscenace Rychlé šípy například získala hlavní cenu na festivalu Dítě v Dlouhé, za bododovala i na festivalech v Pardubicích či Českém Těšíně.

Divadlo se i letošní sezónu snaží zvát do Olomouce pražská uskupení. V Divadle na Šantovce se tak představí i Jana Paulová a Pavel Zedníček s hrou Zamilovat se, což je romantická komedie o dvou lidech ve středním věku, kteří se po letech manželství znovu bláznivě zamilují. Oba protagonisté se představí v dvojrolích milenců i manželů.

V druhé polovině listopadu 2015 spustí divadlo předplatné na druhou polovinu divadelní sezóny, v níž se představí pravděpodobně to nejlepší, co se v letošní sezóně odehraje. Ve hře Deštivé dny se totiž představí Richard Krajčo, v roli Hitlerovy dokumentaristky Leni Riefenstahl Vilma Cibulková a například Jiří Langmajer s Adélou Gondíkovou v inscenaci Ani za milion.

Divadlo se v letošní sezóně zaměří také na nejmenší diváky. Dětem bude patřit Divadlo na Šantovce v neděli, dramaturgie vybrala z nejvalitnějších českých divadel a nejlepšich titulů ten nejlepší program právě pro nejmenší. K vidění bude zpracování večerníčků, klasických i moderních pohádek. Děti se tak například pobaví u populárního Listování s Lukášem Hejlíkem. Navíc mohou děti svůj talent rozvíjet v Šantíkových dílničkách, které organizuje Divadlo na Šantovce po pohádkovém představení několikrát měsíčně zdarma.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.